Valldoreix, al costat de la immersió lingüística

No obstant això, el mateix ple de juny ha donat l'esquena a una moció impulsada per l'Assemblea de Docents de Sant Cugat

Docents i estudiants es manifesten en defensa de la immersió a l'escola catalana
Docents i estudiants es manifesten en defensa de la immersió a l'escola catalana | Adrià Costa
16 de juny del 2022
Actualitzat a les 23:13h

L'EMD renova el seu compromís en la defensa del català a l'escola sense la imposició de percentatges de llengües. Així mateix, també traslladarà el seu suport als dos centres educatius valldoreixencs després de la polèmica ordre judicial que tomba el model d'immersió lingüística: l'escola Ferran Clua i l'institut Arnau Cadell. La moció, presentada per ERC-MES, ha rebut el suport de tots els partits menys Cs.

Malgrat tot, la vocal socialista, Susanna Casta, ha lamentat que els republicans "utilitzin la llengua com una eina d'exclusió i no d'unió", defensant així la convivència de la llengua catalana amb la castellana. Més contundent ha estat el vocal taronja, José Miguel García, qui ha criticat la voluntat velada de brandar una "confrontació artificial" davant d'un país on, ha assegurat, el "castellà està desapareixent". 

D'esquena a la comunitat educativa i als sindicats

No obstant això, durant el mateix ple, l'EMD ha declinat donar suport a la comunitat educativa i a les reivindicacions dels sindicats docents en el marc de la protesta generalitzada per les reformes proposades pel Departament d'Eduació i el conseller Josep Gonzàlez-Cambray. Un text de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat i Rubí que s'ha acabat bloquejant amb el vot en contra d'ERC i Cs i l'abstenció de Junts.. 

La moció, recollida per la CUP i amb el suport del PSC, pretenia instar al govern a seure i negociar amb la comunitat educativa per poder arribar a acords, "assolir una societat més justa i democràtica i garantir el dret a l'educació". Una proposta que coincideix amb l'"ofensiva" del 25% de català a les aules per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "tot trencant el consens sobre el model educatiu català".