Vallès s'imposa en la recollida d'avals de les primàries de JxSTC per un estret marge

Els ajustats resultats podrien ser qualificats d'un triple empat tècnic

El regidor de JxSTC, Josep Maria Vallès
El regidor de JxSTC, Josep Maria Vallès | JxSTC
15 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:23h

Josep Maria Vallès és el candidat que ha aconseguit arreplegar més avals dels tres alcaldables que ja fa mesos van iniciar la cursa per esdevenir el pròxim cap de llista de JxSTC. Tot i això, són uns resultats que, de facto, es podrien qualificar de triple empat tècnic. Amb un cens total de 209 avals, la recollida de vots es va tancar aquest dimarts a les 16 h de la tarda.

Segons ha pogut saber NacióSantCugat, el regidor i periodista ha quedat en primera posició amb un 35% del conjunt dels avals, seguit de prop per Carles Brugarolas amb un 34%. En última posició, es trobaria Aitor Arriaga amb un 28% dels avals aconseguint també superar el tall del 20% necessari per passar a la següent fase del procediment intern i avançar cap la votació final.

No obstant això, aquest mateix dimarts Arriaga havia anunciat la seva retirada de la cursa de primàries traslladant, a més a més i de retruc, la seva confiança a la llista de Brugarolas en cerca de consolidar un projecte amb el màxim d'unitat possible dins de la pròpia formació. 

De totes maneres, cal recordar que la lectura dels avals s'ha d'analitzar des d'una mirada prudent, ja que els 210 afiliats amb dret a vot de la formació local podien avalar a més d'una candidatura en aquesta primera fase. 

Amb la marxa d'Arriaga, el procés de primàries de JxSTC resultarà els pròxims dies en un duel per la votació definitiva entre Vallès i Brugarolas; aquest últim, recentment reforçat i vigoritzat pel suport derivat de la renúncia del jove candidat.