Albiach: «En Comú Podem serà el partit que determinarà el pròxim govern de Sant Cugat»

En Comú Podem organitza un acte a la plaça de Lluís Millet per reforçar la candidatura de Ramon Gutiérrez

Jéssica Albiach, donant suport aquesta tarda al nomenament de Ramon Gutiérrez com a alcaldable d'En Comú Podem Sant Cugat
Jéssica Albiach, donant suport aquesta tarda al nomenament de Ramon Gutiérrez com a alcaldable d'En Comú Podem Sant Cugat | Sergi Baixas
10 de juny del 2022
Actualitzat a les 20:46h

"El nostre objectiu és estar en el proper govern de l'Ajuntament de Sant Cugat". Amb aquestes paraules, la presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha refermat la missió de l'espai de comuns a la ciutat vallesana de cara a les eleccions municipals del 2023. "Avui s'està fent un pas transcendental per poder dir, sense embuts, que En Comú Podem serà el partit que determinarà el pròxim govern de Sant Cugat", ha sentenciat Albiach. 

Unes contundents declaracions que s'han pronunciat aquesta tarda durant el gran acte organitzat a la plaça de Lluís Millet -a tocar de l'estació de FGC- davant de més d'un centenar d'assistents i amb diversos pesos pesants d'ambdues formacions com la secretària general de Podem Catalunya, Concha Abellán, o el diputat al Congrés dels Diputats per En Comú Podem, Joan Mena, per donar suport a l'acte de presentació de l'alcaldable de la coalició local Ramon Gutiérrez

"Hem passat tres anys durs, complicats i de desmobilització", ha reconegut l'alcaldable santcugatenc. "Calia recuperar múscul i l'activisme", ha afegit un emocionat Gutiérrez amb la voluntat de "sumar" i plantejar "horitzons d'esperança" per assolir un "futur millor". "És necessari preparar Sant Cugat perquè el capitalisme no perpetuï desigualtats i individualismes ni contribueixi a l'escalfament global", ha afirmat amb el convenciment d'encapçalar una "majoria de progrés" post-electoral.

Capgirar el model de Sant Cugat

"Tenim un govern diferent, però no suficient". En aquesta línia, Gutiérrez ha carregat contra un tripartit que "s'ha quedat curt", i especialment contra l'alcaldessa Mireia Ingla per, assegura, "no confrontar l'herència dels governs convergents". "Ens cal lluitar contra el model exclusiu i excloent de cartró-pedra de Sant Cugat", ha remarcat escometent contra un pla d'habitatge "fantasiós i irreal", una ZBE "estètica" i l'impuls de l'Ecobarri de Ca n'Ametller que respon exclusivament, diu, a l'especulació i a interessos de promotores i entitats bancàries.

Sota el lema "Sumem per transformar", els diversos convidats a l'acte han reivindicat la "generositat" de la militància a l'hora de refer aquells ponts trencats durant l'escissió del 2019 entre En Comú i Podem que els va acabar deixant fora de la majoria de consistoris del país, com en el cas santcugatenc. 

Apresa la lliçó, Concha Abellán ha esgrimit la importància de mirar al futur i de dotar del màxim de força possible a un projecte "transformador, feminista i ecologista" capaç d'agafar les regnes de la governança i brandar un municipalisme "al servei de les persones" i que vetlli per garantir una vida digna al seu veïnat. Un fil que ha agafat l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, destacant el tarannà de Gutiérrez com a "gran pacificador i solucionador del Vallès Occidental".