El ClxR insta els partits independentistes a denunciar el «Catalangate»

L'entitat santcugatenca reclama condemnar l'espionatge polític i n'exigeix l'assumpció de responsabilitats

El president del ClxR de Sant Cugat, Xavier Palet
El president del ClxR de Sant Cugat, Xavier Palet | Sergi Baixas
09 de juny del 2022
Actualitzat el 10 de juny a les 11:32h
El Consell Local per la República (CLxR) presentarà una moció al ple ordinari de juny de l'Ajuntament de Sant Cugat per denunciar el cas del Catalangate. La moció, que ha estat remesa exclusivament als tres partits independentistes i recollida per JxSTC -qui recolza íntegrament el text i el conjunt dels acords-, resta a l'espera perquè també s'hi acabin adherint els dos partits sobiranistes que formen part del tripartit, ERC i la CUP

En una roda de premsa a la seu de l'ANC, el president del ClxR, Xavier Palet, confia en que totes tres formacions acabin votant a favor i que la moció prosperi. D'aquesta manera, Sant Cugat es convertiria en el municipi més gran de Catalunya que hagi denunciat aquests fets en una estratègia de país del Consell que s'està reproduint arreu del territori.

En concret, el text de la moció reclama condemnar l'espionatge polític contra la dissidència política i el moviment independentista com una flagrant vulneració de drets humans; manifestar el suport i solidaritat a tots els afectats; i exigir al govern de l'Estat espanyol que investigui amb "màxima celeritat i transparència" els fets il·legals i que se n'assumeixin responsabilitats, entre d'altres.

Pel que fa a possibles esmenes, des del ClxR confien que no s'acabi "descafeïnant l'esperit" de la moció. "En cas contrari, serem obertament bel·ligerants", ha sentenciat Palet. 
 

Moció CatalanGate Sant Cugat by Sergi Baixas on Scribd