L'Ajuntament destina 3 milions d'euros a arranjar una 50a de carrers de Sant Cugat

Està previst que les obres es duguin a terme entre els mesos de setembre i desembre d'enguany

Imatge de la roda de premsa de presentació del nou pla d'asfaltat
Imatge de la roda de premsa de presentació del nou pla d'asfaltat | Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat
10 de juny del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa un nou pla per arranjar l'asfalt de 58 carrers de diferents barris de la ciutat. La inversió per a aquesta actuació, valorada en 3 milions d'euros, prové del romament de tresoreria del consistori. Els treballs estan previstos que es licitin abans de l'estiu perquè les obres es duguin a terme pròximament entre els mesos de setembre i desembre d'enguany. 

En una roda de premsa a l'avinguda de Francesc Macià, l'alcaldessa Mireia Ingla ha reivindicat que aquest "gran esforç econòmic" servirà donar sortida a una de les demandes més reincidents del veïnat: la posada a punt dels carrers del municipi. "L'estat dels carrers i el seu manteniment és una de les qüestions que més preocupa a la ciutadania", ha reconegut la batllessa republicana afegint que es tracta del rearranjament més gran dels darrers cinc anys.

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Serveis Urbans i Mobilitat, Pere Soler, ha exposat que des del seu inici, el govern local es va conjurar per prioritzar aquelles "polítiques centrades en les persones"; i, en aquest sentit, després de mitigar els efectes de la pandèmia, ara ja era l'hora de centrar-se en el manteniment de la ciutat. "Per això hem iniciat un pla verdaderament ambiciós que tindrà continuïtat al llarg dels propers anys", ha afirmat el socialista reconeixent que en aquesta primera tanda no arribaran a tots els carrers que requereixen rearranjament. 

Finalment, el regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha remarcat que durant aquestes actuacions també s'aprofitarà per millorar la senyalització i per instal·lar diverses pilonesreductores de velocitat i separadors per carrils bici contribuint així a la seguretat viària.

Aquest és el llistat dels carrers que es reasfaltaran completament: Av. Generalitat; av. de Gràcia; rb. Celler (entre c. Borrell i pl. Pelleria); c. Puig i Cadafalch (entre pl. Celler i parc Pollancreda); rb. Ribatallada; av. Francesc Moragas; av. Rius i Taulet (entre c. Santiago Rossinyol i av. Lluis Companys; entre c. Pere Serra i av. can Graells); ps. Francesc Macià (sobre el pont i trams variats); c. Compte; c. Granollers; c. Pompeu Fabra; av. Verge de Montserrat; av. Emeterio Escudero; i camí de can Flo.

I aquests són els carrers on es reasfaltaran trams del carrer que es troben en mal estat: C. Jesús Serra i Santamans; c. Joan Regla; c. Esteve Pila; av. Safareig; c. Verdi; ps. Olabarria; av. Enllaç; av. can Picanyol; c. Alvarez; c. Dos de Maig; av. Lluís Companys; c. Martorell; av. Pla de Vinyet; c. Doctor Murillo; c. Manel Farrès; c. Abat Biure; c. Abat Escarré; c. Pau VI; c. Torrent Ferrusons; c. Reus; c. Vic; c. Borrell; c. Bages; c. can Barata; camí dels Monjos; c. Jeroni Pujades; c. Priorat; c. can Majó; c. Panamà; c. Santa Gemma; pl. Pins; c. Tenerife; ps. Nard; c. Alacant; c. Osca; ps. Baixador; av. de les Marines; pl. Vi; c. Victòria; c. Sevilla; ps. Roser; pl. Centre; av. can Busquets; i c. Magarola.