Sant Cugat, reconegut per la seva aposta per l'I+D+I

Juntament amb Cerdanyola són els únics municipis catalans distingits enguany amb aquest guardó del Ministeri de Ciència i Innovació

Premi a les polítiques d'innovació de la ciutat
Premi a les polítiques d'innovació de la ciutat | Gala Espín
A.H.
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:58h
Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès han rebut el reconeixement del govern espanyol, a través del Ministeri de Ciència i Innovació, amb el títol Ciutat de la Ciència i la Innovació. Es tracta d'un guardó que premia el compromís i l'aposta per al foment de la Investigació, Desenvolupament i Innovació (I+D+I).

Una distinció encabida en la categoria B, que concentra aquells municipis entre 20.000 i els 100.000 habitants -la categoria A és menys de 20.000 i la C, superior als 100.000-. De fet, són les dues úniques poblacions catalanes de la vintena que han estat reconegudes, en una iniciativa impulsada pel ministeri el 2020.

En concret, s'ha destacat, entre d'altres coses, el programa de promoció de la cultura innovadora per al personal municipal, la transformació digital dels processos administratius i els projectes de sostenibilitat finançats a través de fons europeus.

Ara, Sant Cugat i Cerdanyola s'afegiran a la Red Innpulso, un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores en les quals es comparteixen experiències i projectes. Així, es potencia la col·laboració entre administracions locals, es fomenta el suport a pimes innovadores i l'emprenedoria, entre d'altres, a més de rebre recursos.

Un total de quatre ciutats al Vallès
Amb la incorporació dels dos municipis, el Vallès Occidental ja compta amb quatre ciutats en aquesta xarxa, Sabadell i Terrassa ja van rebre aquest títol. També hi ha Barcelona, Igualada, Gavà, Viladecans, Esplugues de Llobregat i Cambrils, entre d'altres. En total, hi ha a tot l'Estat 83 ciutats.