1 de 10
HABITATGE

Tots els requisits per obtenir l'ajuda de 250 euros per pagar el lloguer

La mesura, que afecta els joves d'entre 18 i 35 anys, es podrà demanar a partir del pròxim 8 de juny

Una pancarta anuncia pisos de lloguer, a la Vall d'Hebron | Ricard Novella
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 7 de juny de 2022 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol va aprovar el passat mes de gener una ajuda per pagar el lloguer, que anirà dirigida als més joves. Tot i que havia d'entrar en vigor al febrer, segons va indicar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, finalment serà a partir del 8 de juny quan es podrà començar a demanar l'ajut a Catalunya.

Així ho ha avançat RAC1, que també ha informat que l'ajuda al lloguer es concedirà per ordre de petició i sense tenir en compte cap altre factor. De fet, el Govern preveu una allau de peticions i ha reforçat els servidors informàtics. Cal recordar que la mesura també afectarà les mensualitats abonades durant la primera meitat de l'any, ja que té caràcter retroactiu des de l'1 de gener. 


 Tenir entre 18 i 35 anys. Segons va assenyalar Sánchez, la nova ajuda està encaminada a donar resposta a la demanda d'emancipació dels joves a tot l'Estat. Per tant, els 250 euros mensuals aniran destinats als joves que tinguin entre 18 i 35 anys. "Destinarem una política pública a reduir l'edat d'emancipació tan alta perquè els joves puguin accedir a un habitatge de lloguer que sigui digne amb el suport de l'Administració de l'Estat", va remarcar el president espanyol.

 Ingressos anuals inferiors als 24.318 euros. L'ajuda també estarà limitada a nivell econòmic. Tots aquells joves que comprenguin les edats anteriors, i que a més, ingressin menys de 24.318 euros a l'any (tres cops l'IPREM, l'indicador públic de renda) podran rebre l'ajuda. En el cas d'estar en aquesta franja d'edat, però superar el topall d'aquests diners, no es pot optar a demanar la prestació.


 Tenir feina. La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, va indicar que un dels requisits per poder optar a la prestació serà tenir un contracte de treball. Per tant, totes aquelles persones que es trobin desocupades, en situació d'atur i buscant feina, en quedaran fora.

 Menys de 900 euros. El bonus serà aplicable a habitatges amb un preu màxim de 900 euros a l'àrea metropolitana -Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental-, de 650 euros a les demarcacions de Barcelona i Girona, i de 600 euros a Tarragona i Lleida. 


 Habitacions de menys de 450 euros. L'ajuda també es podrà aplicar si es paga per habitació. A l'àrea metropolitana el topall és de 450 euros, que disminueix a 350 a les demarcacions de Barcelona i Girona i fins als 300 a Lleida i Tarragona. Si bé és cert que més d'una persona que visqui al mateix habitatge pot sol·licitar l'ajuda, la suma de totes les prestacions atorgades no poden superar el preu del lloguer.

 Quant de temps durarà? Dos anys. Aquest serà el marge del nou "bo jove d'habitatge" un cop sigui atribuït a cada persona interessada.

 Quan es podrà demanar? L'ajuda es pot demanar a partir del dimecres 8 de juny,  però serà retroactiva des de l'1 de gener.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació