L'arranjament del torrent de Can Badal rep una subvenció de la Generalitat

El Departament d'Agenda Rural ha atorgat una subvenció de 28.000 euros a l'EMD de Valldoreix per potenciar la qualitat paisatgística de l'espai i posar remei als desperfectes de l'indret

Imatge actual del torrent de Can Badal, Valldoreix
Imatge actual del torrent de Can Badal, Valldoreix | EMD de Valldoreix
NacióSantCugat
02 de juny del 2022

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha atorgat una subvenció de 28.300 euros a l'EMD de Valldoreix per l'arrenjament del torrent de Can Badal. L'ajut econòmic de la Generalitat cobrirà el 70% del cost dels treballs que van tenir un cost proper als 40.000 euros i que es van executar durant el mes de març de 2022 per tal de potenciar la qualitat paisatgística i posar remei a certs desperfectes de l'espai.

En concret, l'actuació va servir per millorar l'entrada i sortida de la passera de fusta -que creua el curs de l'aigua- amb un respectiu moviment de terres per pujar la cota, contenir les afegides i evitar-ne la seva degradació. 

Tanmateix, l'obra també va contemplar la naturalització del torrent amb la repoblació vegetal amb helòfits per millorar la flora de l'indret. Paral·lelament, es va dur a terme una millora de la connexió erosionada del torrent de Can Badal amb el Camí de la Salut.

Tot plegat, mentre s'aprofitava per retirar lacanya americana (Arundo donax). Una espècie invasora que colonitza ràpidament els espais fluvials, impedint el desenvolupament de la resta d'espècies vegetals i reduint considerablement la biodiversitat de l'entorn. Una actuació avalada pel Consorci del Parc Natural de Collserola.