Sant Cugat s'omplirà de música clàssica amb el naixement d'«Angular»

El festival acollirà un total de cinc concerts del 8 al 15 de juliol

Presentació del nou festival Angular
Presentació del nou festival Angular | Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
02 de juny del 2022
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 17:44h


"Angular" és la primera edició d'un festival internacional de música clàssica que tindrà lloc a Sant Cugat del 8 al 15 de juliol i que ja neix amb la voluntat de posicionar-se com una proposta "referent" dins dels festivals musicals de l'estiu. Organitzat i produït per l'Ajuntament, la iniciativa compta amb la participació famosa flautista santcugatenca Patrícia de No com a directora artística. 

Específicament, el festival acollirà un total de cinc concerts amb una programació d'orquestres, formacions i cantants nacionals i internacionals en un escenari immillorable: la llotgeta del Monestir, la "pedra angular" de la ciutat amb la incomparable façana gòtica del monument com a teló de fons.

"És un festival que neix amb projecció de futur i amb la voluntat de posar dalt de l'escenari formacions musicals de qualitat interpretant un programa del tot apte per una nit d'estiu a la fresca", ha reivindicat la tinenta de Cultura, Esther Madrona

Les entrades ja es poden adquirir de manera anticipada a través d'aquest enllaç o a l'Oficina de Turisme una hora i mitja abans de cada concert. 

El calendari musical
 

El concert inaugural es farà a la llotgeta del Monestir, divendres 8, i anirà a càrrec de la Slava Ukraini Chamber Orchestra, formada per músics ucraïnesos que actualment es troben refugiats a diferents països europeus. En aquesta ocasió tindran l’oportunitat de reprendre la seva activitat professional.

Aquesta orquestra s’ha format per iniciativa del pianista i director rus Guerassim Voronkov, la violinista ucraïnesa Ala Voronkova i la directora artística del Festival, Patrícia de No.  Oferiran un programa amb “Les quatre estacions”, de Vivaldi i “Las cuatro estaciones porteñas” de Piazzolla, amb Ala Voronkova com a  violí solista.

Dissabte 9, també la llotgeta del Monestir acollirà el concert d’un dels quartets de corda amb més trajectòria d’Europa, el Zagreb String Quartet. Provinent de Croàcia, oferirà un programa amb un quartet de Turina, seguit d’un dels quartets més famosos de Haydn, “L’Alosa”, i finalitzarà el famós quartet “Americà” de Dvorak, una de les obres més populars i elegants de la música de cambra.

El Festival canvia d’escenari diumenge 10 i serà al Claustre on podrem escoltar el duo Laia Puig- Alba Ventura, de violoncel i piano. Aquestes intèrprets amb trajectòries internacionals interpretaran “Música i pensament”, amb sonates de Beethoven (màxim exponent d’aquest tipus de formació duo), Xostakóvik, i la peça “El pont”, de Mompou. Un programa amb potents sonoritats, lirisme i expressivitat.

Dijous 14 s’esdevindrà el concert de presentació oficial i estrena de l’Orquestra del Festival Angular, a l’escenari de la llotgeta del Monestir, amb el concert “Mozart sota les estrelles”, dedicat íntegrament a la figura del compositor de Salzburg.  En aquest concert hi participaran com a solistes la soprano Júlia Farrés- Llongueras i el baríton Elías Arranz. Podrem gaudir de diferents obres per a orquestra de Mozart, i també àries i duos de les seves òperes més famoses, com “Don Giovanni”i “La flauta màgica”.

La cloenda d’Angular, Festival Clàssica Sant Cugat, el 15 de juliol, anirà a càrrec d’Apròpera, que oferirà a la llotgeta del Monestir una versió reduïda i semi-escenificada de l’òpera “Anna Bolena” de Donizetti.  Podrem escoltar els millors fragments d’aquesta òpera interpretats per sis solistes i un pianista. Un presentador anirà desgranant tota l’acció d’aquest gran drama operístic, que fou el primer gran èxit del compositor.