Vil·la Joana, la primera residència literària ubicada enmig de Collserola

Segons l'Ajuntament de Barcelona, les instal·lacions s'ubiquen en un "ambient propici" per afavorir la creació literària i la investigació

L'edifici Vil·la Joana, ubicat enmig de Collserola
L'edifici Vil·la Joana, ubicat enmig de Collserola | EP
NacióSantCugat
01 de juny del 2022

Vil·la Joana del Museu d'Història de Barcelona (Muhba), ubicada a tocar de l'estació de FGC del Baixador de Vallvidrera, esdevindrà la primera residència literària de la capital catalana. El pròxim dilluns 6 de juny, les instal·lacions collserolanes rebran els seus primers autors per integrar-se al circuit internacional d'intercanvi d'escriptors

Des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha detallat que la residència disposa de tres dormitoris individuals amb lavabo privat i zona de treball, a més d'altres espais compartits com la cuina-menjador  per "afavorir la relació" entre els residents. L'edifici, ubicat enmig de la Serra de Collserola "ofereix l'ambient propici per la creació literària i la investigació, mentre que també garanteix una accessibilitat fàcil a la ciutat". 

El nou equipament completa així el projecte de Ciutat Literària que també ha promogut iniciatives com el mapa literari de la ciutat, el Programa d'Acció Lectora, les beques d'escriptura Montserrat Roig i Carme Montoriol, festivals literaris i la participació en fires literàries arreu del món.

A Vil·la Joana podran acollir-se escriptors de la Xarxa de Ciutats de Literatura de la Unesco i traductors que prioritzin les traduccions d'obres d'autors barcelonins o catalans. També es contempla que puguin residir altres escriptors d'altres programes d'intercanvis literaris amb la participació de l'Institut de Cultura de Barcelona i de professors i investigadors en la història literària local.