Aldo Ciprian, alcaldable de Cs per a les eleccions municipals del 2023

La formació confia a ser capaç d'evitar la trànsfuga de votants i consolidar, o fins i tot millorar, la seva representació al consistori

Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat.
Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat. | Adrià Costa
31 de maig del 2022
Actualitzat el 01 de juny a les 9:39h

El Comitè Autonòmic de Ciutadans (Cs) de Catalunya ha validat el nomenament d'Aldo Ciprian com a candidat alcaldable del partit de cara a les eleccions municipals del 2023. En una roda de premsa davant de l'Ajuntament, el president de Cs, Carlos Carrizosa, s'ha desplaçat fins a Sant Cugat per a la presentació oficial del futur cap de llista. 

Carrizosa s'ha mostrat orgullós del "treball extraordinari" impulsat per la secció local des de la proximitat i pel benestar del conjunt de la ciutadania; esgrimint també que Cs ha esdevingut l'"únic partit que ha representat el constitucionalisme" a la ciutat. "Som qui hem brandat la bandera de la legalitat i dels drets que consagra la Constitució", ha afirmat recordant que Cs va ser l'artífex de la retirada de la pancarta a favor dels presos polítics que penjava del consistori mentre que el PSC està formant part d'un tripartit amb ERC i la CUP.

"Tenim unes bones perspectives de vot i comptem amb l'Aldo qui, segurament, aconseguirà ampliar la confiança de l'electorat respecte a les anteriors eleccions", ha assegurat el president de Cs amb unes declaracions que ha refermat el regidor Sergio Blázquez exposant que compten amb el "millor candidat". Cal recordar que els taronges actualment ostenten dues regidores, malgrat haver-ne guanyat tres als passats comicis arran de la marxa el partit de Múnia Fernández-Jordán que va passar a ser regidora no-adscrita.

Per la seva banda, Ciprian ha volgut reivindicar que la política municipal "es fa cada dia i no només a sis mesos abans de les eleccions". Una crítica no tan velada dirigida especialment a formacions com el reforçat Partit Popular o la galopant extrema-dreta de Vox. "Cap d'ells ha fet res en els darrers tres anys de mandat. Quatre crits en un plenari no són suficients com per entregar-los el vot", ha considerat l'alcaldable confiant en que seran capaços d'evitar la trànsfuga de possibles votants.  

"Nosaltres tenim l'avantatge que portem 7 anys treballant al peu del canó i que la gent ens coneix", ha reivindicat Ciprian apel·lant al seu "gran equip". El taronja esgrimeix que durant aquest temps s'han centrat exclusivament en polítiques de ciutat que repercutissin en millorar la qualitat de vida del veïnat i en garantir el benestar de la població. 

Pel que fa a la resta de noms de la llista i del programa electoral, aquests s'acabaran de configurar al llarg de les pròximes setmanes. 











Aldo Cipiran es mostra predisposat a tornar a esdevenir l'alcaldable de Cs de cara a les eleccions municipals de 2023. L'actual portaveu de la formació taronja ha informat de la seva voluntat per tornar a encapçalar la llista dels liberals aquest dimarts en una entrevista a TV Sant Cugat.

En declaracions a NacióSantCugat, Ciprian ha reivindicat la seva vocació de servei públic que tornarà a derivar amb afrontar un nou mandat d'alta implicació amb la ciutat. "Durant aquests darrers anys hem fet una feina modèlica, malgrat que des de l'oposició no llueixi tant", ha confessat el taronja.

En aquest sentit, el liberal demana a la població que facin confiança a la seva candidatura per fer aquesta tasca "exemplar" des del govern i que els permeti alçar-se com a "alternativa" als models convergents i del nou tripartit. 

El proper pas abans d'oficialitzar-se el nomenament de Ciprian serà passar per l'assemblea de la formació local que també haurà de ser ratificat a posteriori per la directiva general del partit nacional. A hores d'ara no es coneix cap altre candidat que s'hagi pronunciat per córrer a la cursa pel lideratge de Cs.