S'engega un crowdfunding per judicialitzar la ZBE de Sant Cugat

La Plataforma No Zona de Baixes Emissions pretén recollir diners per interposar un recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament per l'"abús reiterat" en l'aplicació de sancions

Cartells de la ZBE.
Cartells de la ZBE. | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:23h

Just quan se celebra el primer aniversari de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat, la Plataforma No ZBE ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per judicialitzar la nova ordenança de mobilitat. L'objectiu és recollir més de 4.000 euros per pagar els costos d'interposar un recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament per l'"abús reiterat" en l'aplicació de les sancions contra els conductors que treballen o viuen a la ciutat i posar fre a les multes.

D'aquesta manera, l'entitat vol iniciar així el camí als tribunals perquè els jutjats dictaminin la legalitat de la mesura implementada pel consistori davant la reiterada i desatesa petició al tripartit perquè congeli la normativa fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï sobre la ZBE de Barcelona -ja que la consideren una "còpia" de l'actual de Sant Cugat-.

La Plataforma, que assegura no estar en contra de l'ordenança i de les polítiques que vetllin per una major sostenibilitat, considera que la posada en marxa de la ZBE a Sant Cugat es va tirar endavant sense comptar amb "mesures alternatives de transport reals" -com la millora de la xarxa pública- i sense contemplar l'impacte socioeconòmic a les classes més humils. Tot plegat, a més a més, afirmen, instaurant-se un règim sancionador sense avals i amb un "exclusiu ànim de lucre".