Ingla i Recoder coincideixen en com caminar cap al Sant Cugat del 2030

En un cordial diàleg, l'alcaldessa i l'exalcalde debaten sobre com desenvolupar el model de ciutat del futur

L'alcaldessa Mireia Ingla i l'exalcalde Lluís Recoder durant el diàleg
L'alcaldessa Mireia Ingla i l'exalcalde Lluís Recoder durant el diàleg | Aj. de Sant Cugat - Albert Canalejo
27 de maig del 2022
Actualitzat el 28 de maig a les 10:30h

"D'on venim, on som i cap a on hem d'anar". Aquestes tres preguntes han estat el pal de paller de la jornada de debats "Sant Cugat 2030" organitzada pel TOT. Un esdeveniment celebrat a la Sala Clavé de la Unió Santcugatenca que ha culminat amb un "diàleg constructiu" entre l'actual alcaldessa d'ERC, Mireia Ingla, i l'exalcalde de Convergència i Unió, Lluís Recoder (1999-2010). 

Moderat pel la directora del TOT, Laura Grau, la conversa ha destacat pel to cordial entre els dos ponents. Ambdós han coincidit en els reptes i deures que suposa estar al capdavant de l'Ajuntament a l'hora de garantir la "referència" de Sant Cugat pel que fa al seu model basat en la "qualitat de vida i benestar". "Volem continuar seguir sent els primers de la classe", ha esgrimit Ingla en relació al model impulsat inicialment pels governs convergents. "Però durant els últims anys s'ha acabat tirant per inèrcia, com que ja estem bé, anem fent, i ara estem fent una repensada", ha afegit la republicana. Una expressió que ha molestat a les exalcaldesses Conesa i Fortuny.

Una "repensada" sobre el desenvolupament del municipi que Recoder també ha manifestat ser necessària. "No som perfectes i cal corregir aquells desequilibris derivats de ser referents; des de l'exclusió residencial fins al perill de perdre l'ànima de la ciutat", ha remarcat l'exalcalde. En la mateixa línia, Recoder també ha aprofitat per insistir amb vehemència sobre la importància de dedicar el màxim d'esforços per la construcció d'un municipi sostenible i resilient davant la "catàstrofe climàtica" del demà.
 

Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat del 1999-2010 Foto: Aj. de Sant Cugat - Albert Canalejo


Tot plegat, de la mà de la complexa gestió del creixement demogràfic excepcional de Sant Cugat que s'ha duplicat en els darrers 20 anys fins als 94.000 habitants actuals. I segons Recoder, les respostes urbanístiques que han de canalitzar aquesta expansió poblacional s'han de treballar des del diàleg i sobre el consens del màxim de formacions polítiques per dotar-les de més solidesa. "Últimament, a la política hi ha massa tacticisme i falta de llums llargues", ha recriminat en general el convergent.

Ell recordant Can Mates i Volpelleres i ella amb la mirada posada a Ca n'Ametller, els dos han reivindicat la necessitat de preparar Sant Cugat pel futur perquè no perdi la seva referència com a ciutat "moderna, dinàmica i del segle XXI".