Sant Cugat abraça l'oci nocturn alternatiu amb la 1a edició de l'«Indanait»

El parc de Can Vernet acollirà un cicle d'activitats elaborat pels propis joves santcugatencs

Imatge del primer Fòrum Jove de Sant Cugat
Imatge del primer Fòrum Jove de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 15:21h

Aquest dissabte 28 de maig, Sant Cugat donarà el tret de sortida a la 1a edició de l'"Indanait" al parc de Can Vernet. Una aposta que s'alça amb la voluntat de potenciar un nou model d'"oci nocturn alternatiu". Un esdeveniment sorgit a partir de les demandes del primer Fòrum Jove (Oh!Ficina Jove), pal de paller del Pla Local de Joventut. 

Així doncs, a partir de les 18.30 h de la tarda es posarà en marxa un cicle d'activitats on els i les joves santcugatenques han agafat les regnes per elaborar, amb noves propostes esportives, culturals i socials, un programa d'oci que pretén divergir de l'hegemònic model "privat i consumista" i donar resposta a les seves necessitats. La jornada inclourà un torneig de vòlei, una mostra d'art i una sessió de cinema a la fresca. 

"Aquest projecte neix de la nova sacsejada impulsada des del govern local pel qual, per i per al jovent, s'ha elaborat un programa que permet al col·lectiu engrescar-se, teixir aliances i agafar múscul", ha reivindicat la regidora de Joventut, Alba Gordó, en declaracions a NacióSantCugat. En la mateixa línia, la republicana assegura que, depenent de l'èxit de la jornada, l'objectiu serà replicar més "Indanaits" al llarg del pròxim curs. 

Per la seva banda, Marco Simarro, també regidor de Joventut, ha volgut remarcar a aquest mitjà la importància d'"incentivar l'autoorganització" dels joves i, per aquest motiu, l'Ajuntament ofereix acompanyament i tots aquells recursos necessaris perquè això sigui possible. "L'Indanait serà la primera experiència d'un projecte que esperem es vagi fent gran i acabi generant propostes i activitats d'oci per a joves al llarg de l'any", ha sentenciat el cupaire.