Sant Cugat es conjura per una ocupació digna i de qualitat

L'Ajuntament i agents econòmics i socials treballen conjuntament per elaborar un pacte de forma transversal

Imatge de la trobada per una ocupació digna i de qualitat
Imatge de la trobada per una ocupació digna i de qualitat | Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
24 de maig del 2022

Primeres passes per a la concreció d'un pacte per a una ocupació digna i de qualitat a Sant Cugat. La setmana passada, l'Ajuntament es va reunir amb una trentena d'agents econòmics i socials de la ciutat per començar a caminar en l'elaboració de forma transversal d'aquest pacte; un dels "projectes estratègics" del mandat del tripartit.

L'objectiu és promoure la plena ocupació de qualitat al municipi, partint de valors com la igualtat, la dignitat laboral, la qualitat de vida, la innovació i la millora contínua. Per aconseguir-ho, es crearà un espai de relació entre els diferents actors socials, econòmics i institucionals presents a Sant Cugat i es concretaran diversos projectes d'actuació

"Som un municipi amb una taxa d'atur baixa, però no ens conformem. Volem fer un pas més enllà perquè ningú es quedi enrere", ha apuntat l'alcaldessa Mireia Ingla. "Per això comptem amb tots els actors, a qui vull agrair el seu compromís per tirar endavant un pacte que ens ajudi a aconseguir-ho", ha afegit la republicana. 

En la mateixa línia, la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica i Ocupació, Elena Vila, ha assenyalat que els "grans reptes" seran: millorar la qualitat de les condicions laborals que s'ofereixen a la ciutat i polir l'encaix dels perfils de llocs de treball entre l'oferta i la demanda.

Pel que fa al calendari, fins al mes de juliol es farà un treball de participació dels agents implicats -entrevistes, reunions, enquestes...- per concretar els projectes a desenvolupar. Un cop enllestit aquest primer pas, la previsió és presentar públicament un manifest de cara al juliol on quedin recollits els eixos i objectius estratègics. La voluntat és que a partir de setembre es posin en marxa les diferents comissions per començar a desplegar els primers projectes.