La cupaire Núria Gibert renuncia a l'acta de regidora i marxa del govern de Sant Cugat

La tinenta d'alcaldia i portaveu de la CUP-PC oficialitzarà el seu retorn de l'acta durant el pròxim ple ordinari de juny

Núria Gibert, portaveu del grup municipal de la CUP-PC
Núria Gibert, portaveu del grup municipal de la CUP-PC | Adrià Costa
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:59h

Moviment sorpresa a les files del govern (ERC-PSC-CUP) de Sant Cugat. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert, ha presentat la seva renúncia com a regidora de l'Ajuntament per motius "estrictament polítics". Una renúncia -treballada des de fa temps en el si de l'assemblea local- que respon a un "relleu de forma natural i naturalitzada" i amb la "necessària transmissió de coneixements i treball". 

L'actual portaveu de la CUP-PC ja hauria comunicat a l'alcaldessa Mireia Ingla (ERC) i al primer tinent d'alcaldia Pere Soler (PSC) aquesta decisió el passat 19 d'abril. Així doncs, Gibert oficialitzarà el seu retorn de l'acta de regidora durant el pròxim ple ordinari de juny.

Una vegada aprovada la renúncia en sessió plenària, Ingla haurà de reestructurar el cartipàs per delegar les competències de la cupaire a l'espera de la incorporació del nou regidor groc, previsiblement de cara al ple de juliol. En la mateixa línia, està previst que la cartera de Gibert se la quedi Marco Simarro, i aquest relegui Joventut, Participació i Barris a la nova persona entrant; encara per conèixer.
 

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí sobre la renúncia de Gibert Foto: Sergi Baixas


Gibert ha reivindicat la perspectiva de la CUP a l'hora d'entendre la participació política des d'una mirada "no professional sinó de compromís militant" mentre exposa que abandona la primera línia de la política institucional com a representant electe. Des del govern, l'alcaldessa Ingla i Soler han reaccionat a la seva marxa a través de les xarxes socials.