Ramon Segura, nou vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix

El nou representant republicà substitueix Lluc Cahís, que va abandonar "desencantat" la política institucional per incompatibilitats laborals

Ramon Segura, prenent possessió de la vocalia d'ERC
Ramon Segura, prenent possessió de la vocalia d'ERC | Sergi Baixas
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 21:43h

Aquesta tarda durant el ple ordinari de maig de la Junta de Veïns de Valldoreix, Ramon Segura ha pres possessió de la vocalia republicana de l'EMD que deixava lliure l'anterior vocal d'ERC, Lluc Cahís.

Durant l'acte de presa de possessió, Segura ha esgrimit que aquest acte "incompleix" la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea acollint-se a la "doctrina Junqueras" del 19 de desembre del 2019. Aquesta, estableix que la condició de càrrec electe s'adquireix des de la declaració oficial dels resultats i que no cal cap altre requisit per tirar endavant el nomenament públic. "No cal jurar/prometre cap Constitució ni acceptar cap vassallatge", ha remarcat demanant que a l'acta del ple es reculli aquesta "irregularitat".

"Per imperatiu legal i pel sufragi universal expressat a les urnes pels ciutadans que aspiren a la República Catalana, ho prometo", ha sentenciat agraït que Cs no impugnés el procediment. Un agraïment que, més tard, ha estat respost pel mateix vocal taronja, José Miguel García, en format d'advertència: "No impugnarem la presa, però no cregui per això que no està sotmès a la Constitució i l'Estatut". 

Per la seva banda, Cahís, en una entrevista a NacióSantCugat, explicava els motius de la seva renúncia -a tan sols un any de les eleccions- fonamentada a cavall entre raons laborals i el "desencant" amb la política institucional.