Frenada en sec al futur carril bici entre Valldoreix i la Floresta

La Diputació de Barcelona ha congelat el projecte fins que no es disposin de tots els terrenys necessaris, alguns encara en tràmits d'expropiació

Connexió per carretera BV-1462 entre Valldoreix i la Floresta
Connexió per carretera BV-1462 entre Valldoreix i la Floresta | Sergi Baixas
18 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:09h

Durant el ple del mes d'abril, l'Ajuntament aprovava definitivament el conveni per construir l'"Itinerari de vianants i bicicletes per a la carretera BV-1462", però ja aleshores els serveis jurídico-administratius de la Diputació de Barcelona havien decidit frenar en sec l'execució del projecte, deixant-lo indefinidament en el congelador. El motiu?

Doncs tal com va desvelar el portaveu de Cs, Aldo Ciprián, durant el ple, en un document signat del passat 1 d'abril al qual ha tingut accés NacióSantCugat, els tècnics de la DiBa avalaven la suspensió temporal de l'inici d'obres per no disposar encara de tots els terrenys necessaris; alguns encara estan pendents dels tràmits d'expropiacions. A més a més, també s'apunta a un pertinent "restabliment de l'equilibri econòmic del contracte" davant l'augment del cost de les matèries primeres que s'han vist disparades des de l'inici de la guerra d'Ucraïna. 

Cal recordar que les obres, previstes durant el pròxim any i mig, van ser adjudicades a l'empresa Pasquina S.A. per un valor aproximat d'1,7 milions d'euros. De totes maneres, caldrà veure si després del vistiplau definitiu de la DiBa -que pot trigar mesos- i d'aquesta revisió a l'alça farà falta retocar el conveni interadministratiu, ja que la partida prevista de 2,1 milions d'euros s'havia acordat que seria assumida de manera compartida per la Diputació de Barcelona (900.000 euros), l'Ajuntament de Sant Cugat (725.000 euros) i l'EMD (490.000 euros). 

Connexió sostenible amb els barris de muntanya

El projecte, una vegada reprès, comprendrà el tram que s'abasta entre la Floresta i Valldoreix a través de la rotonda de Can Cadena. El projecte millorarà la seguretat viària, l'accessibilitat i la mobilitat de la via, inclosa la intersecció amb el Camí Antic de Terrassa. 

"Aquesta obra permetrà connectar els barris de muntanya (la Floresta i les Planes) amb Valldoreix i el centre de Sant Cugat, garantint la seguretat dels usuaris i promovent una mobilitat sostenible", ha exposat la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch.