Així serà la Festa Major 2022 de Sant Cugat

Una versió estesa de la festa grossa durant sis dies per celebrar la recuperació de la presencialitat i sense restriccions

La Pegatina
La Pegatina | FB
Sergi Baixas
18 de maig del 2022
Actualitzat el 13 de juny del 2023 a la 13:29h
 
Per primera vegada, Sant Cugat celebrarà una "versió llarga" de la Festa Major. Aquest 2022, la ciutat commemorarà la seva diada local del 28 de juny al 3 de juliol; 6 dies de disbauxa i xerinola amb un ampli programa que inclourà més de 200 activitats arreu de la ciutat per a tots els públics. La voluntat del consistori és "ocupar les places i carrers" per recuperar la il·lusió i l'esperit festiu després de l'impacte de la pandèmia. 

Sota el lema "Som molt grans", el pregó d'enguany anirà a càrrec d'una representació coral dels 25 clubs esportistes de la ciutat amb la voluntat d'homenatjar, visibilitzar i posar en relleu la importància de l'esport femení local en totes les seves edats, disciplines i espais competitius.

"La Festa Major ha de ser un espai de trobada i diversió per a tota la ciutadania", ha exposat aquesta tarda l'alcaldessa Mireia Ingla en la presentació del programa davant de l'Ajuntament. "És per això que portem ja molt de temps treballant un programa ple d'activitats diverses perquè cadascú trobi allò que més li agradi", ha afegit la batllessa republicana.
 

Imatge de la roda de premsa de presentació del programa de la Festa Major 2022 Foto: Raquel Pérez - Ajuntament de Sant Cugat


Un programa participatiu
En total, 52 entitats santcugatenques participaran al llarg de la celebració en una dotzena d'espais adequats: l'Espai Arrel (plaça d'Octavià i de l'Om); Parc Jove (parc de l'Arborètum); La Taverna (parc de Ramon Barnils); el Xiringuit-ú (plaça de l'U d'Octubre); la Festa de l'Esport al Carrer, el Racó Infantil i l'Estovallada (Parc Central); la plaça del Jazz (Celler Modernista); la FM Alternativa (Rambla del Celler); Les Arts de Carrer (plaça Victòria dels Àngels); l'Espai d'Arreu (plaça de Barcelona); havaneres, balls, concerts i titelles (plaça d'en Coll); Vespres ben musicals (Jardins del Vallès); i la Fira d'Atraccions (ubicada al Camí Vell de Sabadell; del CAP de la Mina a la rotonda del carrer de Carrasco i Formiguera).

Tot plegat, sumarà 103 propostes de música en directe -cantautors, cors, disc-joqueis, cobles, orquestres...-; 51 propostes escèniques i de cultura popular; i 21 propostes esportives entre tornejos, partits i circuits. A més a més, amb la presència indispensable del Paga-li, Joan, eltradicional concurs d'arrossos i la Festa de l'Aigua.

"La cultura popular és l'eix central de la nostra Festa Major. És un èxit que més de 50 col·lectius proposin activitats per aconseguir que la nostra festivitat sigui més gran, diversa i transversal", ha reivindicat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, recordant el 140è aniversari de La Lira, els 35 anys dels Gegants, els 30 dels Bastoners i la 25a Diada Castellera. A més, enguany tindran lloc diverses novetats com un nou entremès als seguicis d'Inici i de Sant Pere, la participació de la Lloba Llepa-Sang i el Ball de l'Ofrena de la mà de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià -que enguany torna a comptar amb la tradicional missa de Sant Pere recollida al programa-. 

Una Festa Major plena de música
Per altra banda, cal destacar el cartell de grans concerts del Parc de l'Arborètum que, sense necessitats d'inscripcions prèvies, comptarà amb grups de renom com La Pegatina, The Tyets, Arnau Griso i Ana Tijoux. A més a més, la plaça d'Octavià acollirà les actuacions d'Ebri Night -amb la participació explosiva dels Diables-, Maria Arnal, Marcel Bagés i Joan Miquel Oliver; mentre que el parc de Ramon Barnils serà l'escenari de l'Orquestra Internacional Montgrins, Balkan Paradise Orchestra, The Big Mouthers i The Mortimers.

L'Ajuntament remarca la seva voluntat de promoure una festa saludable, lliure, segura i accessible per a tothom fomentant alhora la sostenibilitat i una mobilitat neta i saludable

Pots consultar tota la informació i els horaris de cada activitat amb més detall a a través d'aquest enllaç o descarregant-te l'app FMSantCugat a través de l'Apple Store o Google Play.

 

Programa Festa Major by naciodigital on Scribd