Sant Cugat comença a posar fil a l'agulla a l'estabilització dels interins

El ple municipal aprova per unanimitat el primer pas en el procés de regularització de més de 400 treballadors de la plantilla municipal

Els interins de l'Ajuntament de Sant Cugat es concentren davant del consistori per reclamar la seva estabilització
Els interins de l'Ajuntament de Sant Cugat es concentren davant del consistori per reclamar la seva estabilització | Anna Mira
17 de maig del 2022

El ple de maig de Sant Cugat ha donat llum verda al primer pas en el procés de regularització de més de 400 treballadors de la plantilla municipal abans del 2025. Amb el vot unànime de totes les formacions polítiques, l'Ajuntament ha aprovat l'oferta pública que permetrà començar a "posar fil a l'agulla" a l'estabilització del personal interí que suma més del 53% de la plantilla de l'administració, tant del consistori com del patronat i d'altres organismes.

Aquest moviment, consensuat de la mà dels sindicats, comportarà la publicació de la llista dels llocs de feina abans de l'1 de juny del 2022 que es convocaran posteriorment a través de concurs de mèrits donant resposta així a una de les reivindicacions principals dels interins per facilitar el seu accés a les places arran de la seva, asseguren, demostrada experiència.

De les 410 places, 253 prèvies al 2016 s'atorgaran per concurs de mèrits (el 82% del procés d'estabilització) mentre que 55 ho faran per concurs d'oposició (el 17%). Del total, 308 són de l'Ajuntament, 77 del patronat d'educació, 14 del Centre Cultural i les biblioteques i 11 de l'Igepesi.

El següent pas ja serà l'elaboració de les convocatòries i les bases de cada concurs que s'hauran de presentar abans del 31 de desembre d'enguany i quedar resoltes abans de la finalització del 2024.

L'alcaldessa Mireia Ingla, reconeixent que era "un dels temes pendents de resoldre" ha celebrat aquesta "excel·lent notícia per a moltes persones de la casa", algunes en règim d'interinatge des de fa més de 20 anys i amb tots els perjudicis que això suposa. Tanmateix, la republicana ha assegurat que l'organització "vetllarà per garantir els seus drets i deures", que "estan en bones mans" i que "tot sortirà bé". 

Per l'assumpció de tot aquest volum de feina d'elevada "complexitat", l'Ajuntament també ha aprovat durant aquest ple la creació d'un nou lloc de treball de direcció en l'àrea de Recursos Humans.