Llum verda a la nova licitació d'obres de La Mirada que augmenta en 1,29 milions d'euros

Segons l'Ajuntament, l'increment està condicionat a la pujada de preus dels materials de construcció com ara la fusta o el metall

El projecte de la futura escola La Mirada, ubicada al bosc de Volpelleres
El projecte de la futura escola La Mirada, ubicada al bosc de Volpelleres | Aj. de Sant Cugat
16 de maig del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:38h

L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat durant el ple ordinari de maig la nova licitació de les obres de l'escola La Mirada. Una licitació presentada com a punt d'urgència que ha vist incrementada la seva partida pressupostària en 1,3 milions d'euros, estirant el cost total dels 8,4 fins als 9,7 milions. Cal recordar que la primera licitació va quedar deserta després que cap empresa s'oferís per executar les obres.

Aquesta "actualització" respon a l'adequació de la pujada de preus dels materials de construcció -com la fusta o el metall- que durant els darrers mesos han experimentat una gran pujada. D'aquesta manera, amb el pressupost reajustat es facilita que eles empreses presentin ofertes econòmiques i tècniques per a la construcció de l'escola. L'alcaldessa Mireia Ingla preveu que les obres estiguin adjudicades abans de l'estiu; tot i això, durant el ple la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha apuntat al setembre. 

Malgrat tot, aquest increment no ha superat el 20% del total de l'obra (en concret, l'augment ha estat del 15,32%) i, per aquest motiu, s'ha pogut modificar el projecte sense la necessitat d'aprovar un nou projecte executiu. 

Aquesta nova passa endavant també compta amb una lleugera modificació del conveni amb la Generalitat sobre el finançament per a la construcció del futur centre (Educació aportarà els 5,2 milions fixos i l'Ajuntament els 4,5 milions restants). Aquesta addenda no suposa cap canvi ni retard respecte als terminis previstos, sinó que s'actualitza els pagaments de la Generalitat en funció del desenvolupament de l'obra. 

Un curs 2022-23 convuls

Davant de l'última carta oberta de l'AFA de La Mirada que criticava la "manca de compromís" del consistori vallesà i de la Generalitat; el govern local s'ha volgut defensar. En una roda de premsa, l'alcaldessa Mireia i la regidora d'Educació Pilar Gorina han reivindicat que els tràmits pels nous mòduls escolars "estan més avançats que en anys anteriors" i confien que estiguin enllestits abans de l'inici del curs escolar 2022-23.

Pel que fa a la compensació per la pèrdua d'espai, Gorina ha apuntat que es construirà una nova zona de jocs amb sorral -amb una pista i pèrgoles incloses- i que es tancarà la part del davant perquè també pugui ser utilitzat pels alumnes com a pati. "Anem avançant i superant tots els entrebancs", ha exposat per la seva banda la batllessa republicana remarcant que des del tripartit intenten guanyar tot el "temps possible"