Nou embat judicial de les entitats ecologistes per frenar la construcció de La Mirada al bosc de Volpelleres

ADENC i SOS presenten un altre recurs contra l'aprovació del projecte bàsic de l'obra i del projecte de trasplantament d'arbrat i arbustos

Bosc de Volpelleres de Sant Cugat.
Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro
13 de maig del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:39h

Després d'ensopegar amb el Tribunal Català de Contractes, ara l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i SOS Bosc de Volpelleres obren una nova via judicial amb el mateix objectiu últim: bloquejar la construcció del nou edifici de la Mirada enmig de l'entorn natural i preservar el seu ecosistema. 

Així doncs, les dues entitats ecologistes han anunciat la presentació d'un nou recurs independent al Jutjat Contenciós Administratiu en contra de l'aprovació del projecte bàsic i executiu de l'edifici i del projecte de trasplantament de l'arbrat i arbustos. Amb la seva interposició, també han reclamat l'adopció de mesures cautelars per evitar que es faci cap passa endavant mentre es resolgui.

Cal recordar que el recurs del TSJC en relació amb la modificació urbanística del planejament continua el seu curs i encara resta pendent de resolució.

A través d'un comunicat, la plataforma insisteix en "la necessitat de valorar un emplaçament fora del bosc del nou edifici" i reivindiquen la seva tasca per a "recuperar i preservar la identitat forestal i totes les funcionalitats ecosistèmiques del Bosc de Volpelleres, en benefici de tots, de la nostra salut, de la lluita contra el canvi climàtic i contra la pèrdua de biodiversitat".