Reobertura del Mercat de Volpelleres que s'encamina al 100% d'ocupació

Les noves concessions han permès duplicar l'oferta de l'equipament del barri santcugatenc

El mercat assoleix el 75% de l'ocupació
El mercat assoleix el 75% de l'ocupació | Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:41h

Celebració a Volpelleres. Aquest dijous s'ha celebrat la reobertura del mercat municipal del barri que acaba de duplicar la seva oferta. Després d'unes setmanes tancat per adequar les noves parades, l'equipament ha obert 6 noves parades de producte fresc i de proximitat arribant a una ocupació del 63% (12 parades en funcionament). Tanmateix, aviat obriran dues parades més que resten a l'espera d'unes tasques de condicionament, arribant així al 75% de l'ocupació.

"Era una assignatura que teníem pendent perquè, més enllà que aquest mercat sigui un lloc on es pugui fer una bona compra amb productes de qualitat i proximitat, també aconsegueix generar aquestes centralitats i punts de trobada pel veïnat, amb la cohesió i dinamització de l'entorn que això suposa", ha reivindicat l'alcaldessa Mireia Ingla a l'acte de reinauguració. 

Per altra banda, a més a més, la tinència d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha explicat que al llarg de les pròximes setmanes l'Ajuntament té previst licitar l'adjudicació de les últimes cinc parades buides a través de Promusa per assolir el 100% d'ocupació i completar l'oferta del mercat.
 

Ingla i Vila amb els paradistes del Mercat Foto: Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat


L'objectiu és convertir-lo en un referent de compra de proximitat mentre també es posa fi a un "greuge històric" de la zona. Així doncs, des del consistori s'ha dut a terme una tasca de comercialització i acompanyament als comerços aspirants per incentivar l'obertura de nous establiments que incrementi i diversifiqui l'oferta comercial al veïnatge. 

La gran festa de reobertura ha comptat amb activitats per als més petits, música en directe i tastets gastronòmics de les pròpies paradetes. A més a més, prop de 100 persones han pogut fer un vol en globus gràcies a un sorteig promocional que s'ha fet els clients per mostrar com el mercat de Volpelleres "aixeca el vol amb tu". 

Un mercat amb potencial
Emplaçat al complex de Volpelleres Centre, és el més nou dels quatre mercats municipals de Sant Cugat. Va ser inaugurat el maig del 2019 amb una superfície de 1.000 metres quadrats i espai per a un total de 19 parades; 8 de les quals s'ompliran d'activitat en els propers mesos arran de les noves concessions atorgades. 

El Mercat té una situació i serveis que facilita l’accés de les persones des de les ciutats del voltant amb FGC, des de molts punts de la ciutat amb les dues línies de transport urbà que hi porten, i disposant de 259 places d’aparcament públic pels que hi accedeixen amb vehicle privat. L’entorn disposa d’amplis espais per a vianants i zones infantils, envoltades de natura, que dibuixen un escenari únic des d’un punt de vista social i comercial.

Aquestes són totes les parades del Mercat de Volpelleres:
  • TOCAT DE L'ALA: Rostisseria - Menjars preparats - Vinoteca    
  • LES ERRES: Frankfurt - Bar                                                  
  • CASA BERNARDINI: Pizzeria - Producte italià
  • QUIMET GALL: Fruiteria i verduleria ecològica
  • KIKIRIQUIM: Aviram i Carn                                                      
  • FISH MARKET: Peixateria
  • ZITRICS (ocupen 2 parades): Fruita i verdura          
  • CASA BERNARDINI: Forn de pa
  • BOSCH XARCUTERIA (ocupen 3 parades): Xarcuteria, Carnisseria
  • ELS FOGONS DEL MERCAT (ocuparan 2 parades): Plats precuinats