L'Ajuntament de Sant Cugat assoleix un 100% en transparència digital

Per altra banda, l'Administració Oberta de Catalunya també ha reconegut la tasca feta en "impuls digital i govern obert" del consistori

L'Ajuntament de Sant Cugat
L'Ajuntament de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
10 de maig del 2022

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Administració Oberta de Catalunya han avalat recentment la transparència digital de l'Ajuntament de Sant Cugat. Per una banda, el consistori ha obtingut un 100% dels indicadors del Segell Infoparticipade la UAB que avalua la qualitat i la transparència de la comunicació pública; i, per altra banda, l'AOC també ha reconegut la tasca feta en "impuls digital i govern obert" de l'administració santcugatenca valorant-la com la tercera millor del país.

Des de l'equip de govern, la tinència d'alcaldia de Bon Govern, Lourdes Llorente, ha celebrat les notes assolides: "El nostre objectiu és millorar de forma continuada i avançar cap a una administració cada vegada més transparent i participativa. Estem molt contents amb els reconeixements que hem rebut, però seguirem treballant perquè encara hi ha camí per recórrer. Som molt conscients que la transparència i la participació són essencials per enfortir els valors democràtics".

Reconeixement Administració Oberta 2021

Aquest guardó distingeix les administracions que lideren a Catalunya la transformació digital i el govern obert. S’atorga a través de l’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori, analitzant els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables.

Enguany, Sant Cugat ascendeix en el rànquing dels municipis catalans de més de 50.000 habitants i arriba a la tercera posició (anteriorment es trobava en la quarta posició).

Segell Infoparticipa 2021
 
És una certificació a la qualitat i la transparència de la comunicació pública que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació  de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Hi opten els webs dels ajuntaments de Catalunya que publiquen una informació que facilita a la ciutadania el coneixement sobre diversos aspectes de la informació i de la gestió municipal: organigrama polític i de la Corporació, Pla d’actuació municipal, inventari municipal, pressupost, convenis signats, subvencions atorgades, eines de participació ciutadana, etc.

Enguany Sant Cugat ha obtingut el 100% de valoració a partir de 52 indicadors agrupats en cinc preguntes bàsiques: Quin són els i les representants polítics? Com es gestionen els recursos col·lectius? Com es gestionen els recursos econòmics? Quina informació proporciona sobre el municipi i les gestions dels recursos col·lectius? I quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

Cal destacar la millora ascendent que presenten els resultats de la web municipal, ja que l’any passat va obtenir un resultat del 98’08% i el 2020 el 95,83%.