El Parlament demana al Govern que garanteixi l'obertura ininterrompuda de tots els CAP i consultoris de Sant Cugat

A proposta de Cs, la cambra catalana ha aprovat per unanimitat que no es retallin els serveis dels centres sanitaris de la ciutat

Representants públics de Cs davant del CAP de la Mina (Sant Cugat)
Representants públics de Cs davant del CAP de la Mina (Sant Cugat) | Sergi Baixas
09 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:29h

Toc d'atenció del Parlament al Govern de Catalunya. A proposta de Cs, la cambra catalana ha aprovat per unanimitat que l'executiu "garanteixi l'obertura durant tot l'any" dels CAP de Valldoreix i Turó de Can Mates, així com dels consultoris de la Floresta i les Planes. Una reivindicació veïnal i de consens que s'ha agreujat arran de la pandèmia.

Aixi doncs, la resolució de la Comissió de Salut exigeix que no es retalli cap servei dels prestats i que això s'assoleixi d'acord amb la Mútua Terrassa, empresa que gestiona els centres sanitaris públics de Sant Cugat. "Dotar econòmicament les partides corresponents que permetin garantir la disponibilitat de recursos humans i materials" amb l'objectiu d'evitar el tancament d'aquests centres durant els mesos d'estiu o la reapertura parcial amb horaris alterats.

En una roda de premsa, els regidors de Cs s'han reivindicat com a defensors de les "necessitats sanitàries" dels santcugatencs. El portaveu liberal, Aldo Ciprian, ha exposat que fa anys que porten mocions al plenari i que, malgrat s'aprovin per unanimitat, "no s'ha acabat fent absolutament res". Per aquest motiu, han decidit "escalar" les reivindicacions al Parlament de Catalunya.

En la trobada d'aquest matí, on també ha assistit la diputada taronja Anna Grau, Cs s'ha compromès a exercir una "gran bel·ligerància des del territori i els Ajuntaments" per vetllar pel compliment de les resolucions aprovades. En aquesta línia, Grau ha lamentat la "tendència alarmant" del Govern de la Generalitat d'"absorbir aquestes mocions i, simplement, incomplir-les". "Estem en el punt zero de la cursa i ara cal que la resolució es materialitzi", ha apuntat.

En aquest sentit, Grau assenyala a un "problema conjuntural" que últimament s'atribueix a la pandèmia de la Covid-19 però que, remarca, prové de les retallades en sanitat del 2012 "que no s'han revertit mai". Per tot plegat, han demanat posar remei a aquesta "anomalia" i reforçar una atenció primària "completament desbasllestada" que deriva en la "desafecció i desconfiança" de la ciutadania en la classe política. 

Tanmateix, els liberals han qüestionat que "governant qui governa a Sant Cugat, no entenem que no els puguin collar una mica més". "Són els mateixos", han sentenciat en relació amb que ERC governa a ambdues administracions exigint als republicans locals que moguin fitxa i es quadrin en les seves reclamacions.
 

Proposta Cs sobre els centres sanitaris de Sant Cugat by Sergi Baixas on Scribd