L'Encabronada enlluernarà Sant Cugat amb les flames de l'infern

Després de dos anys de pandèmia, els Diables escalfen motors per recuperar la llegenda del foc amb diverses novetats explosives

Els Diables de Sant Cugat, acompanyats del Boc de Can Vernet i els dos nous cabrits
Els Diables de Sant Cugat, acompanyats del Boc de Can Vernet i els dos nous cabrits | Raquel Pérez - Aj. de Sant Cugat
18 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:46h

"Viu la llegenda del foc". Després de dos anys suspesa per la pandèmia, els Diables comencen a escalfar motors per tornar a celebrar l'esbojarrada Encabronada. Una festa per a tots els públics que durant el cap de setmana del 20 al 22 de maig cremarà Sant Cugat en tot un homenatge al foc i a la cultura popular.

Amb la voluntat d'esdevenir una tradició més de la ciutat, enguany es tornarà a conjurar al Boc de Can Vernet després de la seva primera invocació l'any 2015. Correfocs, cercaviles, espectacles, concerts i gimcanes infernals. Durant tres dies, la ciutadania podrà conèixer i gaudir de les flames de l'inframon amb un extens programa d'activitats que girarà al voltant dels entorns del parc de Ramon Barnils, del Monestir i del Pont de Can Vernet.
 

PLANOL ENCABRONADA 2022 by Sergi Baixas on Scribd



A més a més, més enllà dels espectaculars Boquisbac i el Bany de Foc, enguany també s'estrenaran dues noves bèsties infantils -dos cabrits pendents de batejar- i es faran explotar més de 200 metres de traca. Tot plegat, acompanyat d'una fira d'artesania medieval que s'ubicarà a la Rambla del Celler. 

La festivitat també té un vessant benèfic i els guanys del sorteig de dues paneres plenes de productes del comerç local es destinaran a l'entitat local Gilgal Solidari.

Des de l'Ajuntament, la tinència de Cultura, Esther Madrona, ha celebrat que aquest 2022 "puguem tornar a gaudir de les tradicions al carrer amb la caiguda de les restriccions". Tanmateix, ha reivindicat la naturalesa d'aquestes jornades que també serveixen per "teixir aliances" entre les diverses entitats de la cultura local santcugatenca i que permet "engrandir la festa".

Pots consultar aquí el programa sencer de l'Encabronada 2022:
 

Programa Encabronada 2022 by Sergi Baixas on Scribd