Sant Cugat escalfa motors per celebrar la 2a Festa de la Diversitat Familiar

Una jornada lúdico-reivindicativa que neix amb la voluntat de "visibilitzar els nous models familiars"

Imatge de la 1a Festa de la Diversitat Familiar
Imatge de la 1a Festa de la Diversitat Familiar | Escoles Coeducatives
Sergi Baixas
03 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:47h

Sant Cugat ja comença a escalfar motors per celebrar la 2a Festa de la Diversitat Familiar; una jornada lúdico-reivindicativa que neix amb la voluntat de "visibilitzar els nous models familiars" perquè els infants d'aquestes noves realitats també se sentin representats. 

Així doncs, el pròxim dissabte 14 de maig, els Jardins del Monestir acolliran la segona edició d'aquest esdeveniment organitzat per Escoles Coeducatives i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. Una celebració oberta a tota la ciutadania amb un ampli programa d'espectacles, tallers, espais de joc i un final de festa amb vermut musical inclòs de la mà de PD Antígones. 

Enguany hi participaran més d'una desena d'entitats locals com Anhel, Col·lectiu LGTBI, Familiaritats Diverses, Hora Bruixa, La Ciranda, Paidos o No estàs Sola. A més, hi haurà contacontes a càrrec de Laberta Delpoblet, La Muscària, una batukada a càrrec de la Batuescola i la Fundació Jeroni Moragas.

"Estem molt contentes de continuar la celebració que vam iniciar el curs passat i amb un format encara més gran", apunten des d'Escoles Coeducatives sobre aquesta diada que eleva la diversitat com un valor "a cuidar i a reivindicar". "Desitgem que la FDF esdevingui una festa més de ciutat com pot ser la Diada Castellera o l'Encabronada", afirmen. "Tenim moltes ganes de festa!", conclouen.

Segons expliquen les organitzadores, la realitat que viuen avui dia els infants és la diversitat de famílies (monoparentals, enllaçades, LGBTI, mixtes, d'adopció o d'acollida, amb diversitat funcional, etc.), tot i això, el model que impera i que es transmet a la societat en general és exclusivament el model de família tradicional. Així doncs, a través de la celebració de la Festa de la Diversitat Familiar es pretén canviar la mirada i visibilitzar les noves realitats en la societat del segle XXI.

La jornada també acollirà la "2ª Mostra Interescolar de Dibuixos", on es recullen els arbres de les cures, és a dir, arbres familiars, realitzats pels infants dels 12 centres públics. Una proposta d’activitat didàctica aportada per Escoles Coeducatives, Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les AFEs de les 12 escoles públiques del municipi. 

Pots consultar el programa sencer de les activitats previstes a través d'aquest enllaç.

Escoles Coeducatives

La Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Sant Cugat (o Escoles Coeducatives) integra les 12 escoles públiques. Treballa de manera transversal per la coeducació, és a dir, una educació lliure de discriminació per qüestions de gènere, que aposta per la igualtat d’oportunitats pels infants, lliure de sexisme, i pel respecte a la diversitat sexual i d’expressió de gènere.