El Turó de Can Mates acollirà la 22a Cursa d'Orientació Escolar

Cada participant haurà de completar un itinerari, seguint unes fites i punts de control en el menor temps possible

Zona de tobogans del parc del Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès
Zona de tobogans del parc del Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès | Roger Navarro
Redacció
29 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:24h

El Parc del Turó de Can Mates serà l'escenari de la 22a edició de la Cursa d'Orientació Escolar. La prova, que tindrà lloc el pròxim diumenge 8 de maig, tornarà a ser organitzada per l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) que ha sumat una mitjana de 500 participants durant les últimes edicions.

Des de l'equip de govern, el regidor d'Esports, Francesc Carol, ha afirmat que continuaran apostant per l'esport escolar introduint i promocionant aquest tipus de disciplines esportives. "Una activitat que permet l'alumnat viure una experiència saludable a l'aire lliure i en contacte amb la natura", ha exposat el republicà. 

Durant el transcurs de la prova, cada participant haurà de completar un itinerari, seguint unes fites i punts de control en el menor temps possible. El recorregut d'enguany s'iniciarà a l'Escola Turó de Can Mates a les 10 h i transcorrerà per tot el límit del parc homònim. 

Els participants disposaran d’una targeta electrònica que hauran d’anar validant a les diferents fites, facilitant així les tasques d’organització. Tothom tindrà una hora de sortida predeterminada que es podrà consultar prèviament a l’OMET o a la seva pàgina web a partir del dimecres 4 de maig.

S'hi poden inscriure atletes nascuts el 2015, en categoria prebenjamí, fins a la categoria popular (nascuts a partir de 2002). En aquest sentit, poden competir individualment o en parelles, i en la categoria més petita (2014-2015) poden inclús anar acompanyats d’un adult. Aquesta categoria està  fora de competició i, per tant, no hi haurà ni classificació ni premis a qui guanyi.

Com a l’edició anterior les persones en cadira de rodes tindran un circuit adaptat per tal que també puguin gaudir d’aquesta activitat.

Inscripcions i serveis

Les inscripcions es poden fer via on-line a través d'aquest enllaç o a la pàgina web de l’OMET www.omet.santcugat.cat. El mateix diumenge al matí, qui vulgui encara es podrà inscriure i participar però, per qüestions logístiques, no podrà optar a premi.

Durant la jornada s’habilitarà un aparcament de bicicletes controlat per facilitar l’ús d’aquest transport sostenible per arribar a l’activitat.