Així és la nova flota de vehicles de Protecció Civil

L'Ajuntament ha invertit 190.000 euros per renovar i ampliar la flota del cos de voluntaris

L'alcaldessa Mireia Ingla amb el regidor de seguretat Francesc Carol
L'alcaldessa Mireia Ingla amb el regidor de seguretat Francesc Carol | Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
28 d'abril del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat ha renovat i ampliat la flota dels vehicles de Protecció Civil. Amb una inversió de 190.000 euros, el consistori ha incorporat dos tot-terreny, dos cotxes, cinc motos i dues bicicletes elèctriques.

L'adquisició permetrà retirar gran part de la flota anterior formada per tres cotxes tot-terreny i quatre motos scooter. L'alcaldessa Mireia Ingla ha exposat que, amb aquesta compra, el cos de Protecció Civil gaudirà d'una flota "més eficient i adequada". Els nous vehicles també disposen de l'etiqueta ambiental C.

Una inversió per un servei format per voluntaris que fa diverses tasques de prevenció i d'actuació arreu de la ciutat durant tot l'any i en situacions d'emergència. 

Per a què serveix cada vehicle?

- 2 cotxes tot terreny Nissan X-TRAIL: destinats principalment a tasques preventives forestals, zones inundables, parc natural de Collserola... han tingut un cost de 78.000€ (compra, retolació i equipament).

- 2 cotxes automàtics Nissan X-TRAIL: destinats principalment a zona més urbana i per serveis multitudinaris com curses, seguicis, cavalcades... han tingut un cost de 80.000€ (compra, retolació i equipament).

Aquests quatre cotxes anteriors disposen del següent material: desfibril·lador; armari al maleter amb compartiments per portar endreçat el material; pont de llums prioritàries LED de darrera generació, amb baix consum i cartell informatiu amb missatges programables; i material divers com lots, extintor, cons, cintes de balisa, senyalització, farmaciola, etc...

- 4 motos scooter noves de la marca KIMCO: retolades i equipades per Protecció Civil, amb un cost de compra, retolació i equipament de 29.000 €.

- 1 moto scooter recuperada de la Policia Local: retolada i equipada per Protecció Civil, amb un cost de retolació i equipament de 2.400 €.

- 2 bicicletes elèctriques: donades per la Diputació de Barcelona. S’han de retolar i equipar per la Secció de Protecció Civil. Sense cost de compra.