Ingla, sobre la polèmica amb la rehabilitació de Can Canyameres: «Jo no he dit mai que no sigui una prioritat»

L'alcaldessa de Sant Cugat reivindica que es tracta d'un "marcoprojecte" i que en aquest mandat no hi ha temps material per tirar endavant les intervencions pertinents

L'entrada a la Masia de Can Canyameres, tancada
L'entrada a la Masia de Can Canyameres, tancada | Sergi Baixas
S.B.
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:28h

"Jo no he dit mai que no sigui una prioritat". L'alcaldessa Mireia Ingla s'ha defensat de les crítiques arran de la polèmica sobrevinguda en relació amb la rehabilitació de la masia de Can Canyameres (Volpelleres) per un titular publicat inicialment a Cugat Mèdia on s'apuntava el contrari.  

En declaracions a Línia Directa de TVSC, la republicana ha esgrimit que es tracta d'un "marcoprojecte" que encara precisa d'un concurs d'arquitectes que hauran de presentar un projecte, seguit posterioment d'un altre concurs de licitació d'obres del mateix.

"Aquestes intervencions ara no són damunt de la taula perquè no hi ha temps material per fer-les", ha apuntat sobre la cronologia de les passes abans de la rehabilitació definitiva. "En el proper mandat, espero tenir-ne l'oportunitat", ha afegit Ingla que ja havia exposat prèviament que "costa molt més rehabilitar edificis existents que fer-ne de nous".

No obstant això, l'alcaldessa ha volgut alabar el procés participatiu que s'ha elaborat per definir els futurs usos d'aquest edifici històric que serviran com a "oportunitat" per dotar al creixent barri de Volpelleres d'un centre cultural. 

Per altra banda, des de l'associació de Veïns de Volpelleres han carregat contra les declaracions de la batllessa qualificant la situació de "pantomima" i d'haver sigut "enganyats". Cal recordar que originalment el procés participatiu de les obres de reforma i conversió de la masia en un equipament públic es preveia pel 2023. "Preneu nota", reclamen als seus seguidors a través de les xarxes socials.