Mobilitat sostenible

VÍDEO | Clam ciclista: tornen a ocupar els túnels de Vallvidrera per exigir el bicitúnel de Collserola

Prop de mig centenar de ciclistes reclamen la implantació d'un carril bici que connecti el Vallès amb la capital catalana

per S.B., 25 d'abril de 2022 a les 18:00 |
Imatge de la pedalada reivindicativa pels Túnels de Vallvidrera | Cedida

Just un any després de la multitudinària marxa ciclista pels Túnels de Vallvidrera, aquest passat diumenge prop de mig centenar de ciclistes van voler rememorar l'efemèride. Una acció-protesta en ple migdia emmarcada en la històrica reivindicació per la construcció d'un Bicitúnel que permeti connectar el Vallès amb Barcelona per sota de la serra de Collserola."Tot va anar superbé i sense incidències", destaca Yago Raventós en declaracions a NacióSantCugat sobre la pedalada reivindicativa que va donar el tret de sortida a l'entrada de la C-16 a Barcelona fins a la boca nord i tornada. "Cada vegada més gent s'atreveix a participar de les biciaccions", ha assenyalat un optimista Raventós que assegura que cada dia s'incrementa el volum de ciutadans a favor d'un model de mobilitat més sostenible.
  Des de la marxa, que posteriorment s'ha desplaçat al Túnel de la Rovira, han fet una crida al vicepresident i conseller de Territori, Jordi Puigneró, perquè s'assegui a parlar d'una proposta que contempli les reivindicades característiques.


Fa un any, l'Ajuntament de Barcelona ja va descartar un projecte en aquest sentit que s'havia presentat als pressupostos participatius de la ciutat per incompliment dels criteris tècnics. Des de l'entitat BikeVidrera, continuen reclamant a les administracions locals afectades que liderin la proposta.

 

Participació