Les detencions a Sant Cugat augmenten un 30% en un any

Els fets delictius per cada 1.000 habitants és de 52,1, metre que la mitjana catalana és de 75

El conseller d'Interior, Miquel Buch, i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla després de la Junta Local de Seguretat.
El conseller d'Interior, Miquel Buch, i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla després de la Junta Local de Seguretat. | Anna Mira
03 de desembre del 2019
Actualitzat el 04 de desembre a les 11:10h
Sant Cugat és una ciutat segura. Aquest és el missatge que el conseller d'Interior, Miquel Buch, i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, han remarcat després de la Junta Local de Seguretat que aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc a l'ajuntament santcugatenc. El conseller ha tret pit dels bons resultats que ha tingut el pla contra robatoris a domicilis a la ciutat vallesana, ja que en un any a Sant Cugat -des de l'octubre del 2018 fins al novembre del 2019- els fets delictius han baixat i les detencions han augmentat.

En concret, les detencions han pujat un 30% en relació amb el mateix període de l'any anterior i els fets resolts a la ciutat han crescut un 3,3%. Els robatoris amb força baixen un 31,4% i pel que fa als fets delictius per cada 1.000 habitants, a Sant Cugat se'n registren 52,1, quatre punts per sota de la Regió Metropolitana Nord i fins a 23 punts per sota de la mitjana catalana, situada en 72 fets delictius per cada miler d'habitants.

En la mateixa línia s'ha expressat Ingla, qui ha recordat que el 86% dels delictes són contra el patrimoni i no contra les persones i "això vol dir que és segura, malgrat que generi malestar en els veïns". Ingla també ha explicat que el govern local està buscant el local per instal·lar la subcomissaria de la Policia Local que ha de donar servei als barris, tal com apuntava el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, en una entrevista amb NacióSantCugat aquest dilluns.

Buch ha agraït la col·laboració amb la Policia Local, també la policia espanyola, la Guàrdia Civil i Bombers per aconseguir disminuir els fets delictius a la ciutat. "Tenim dades molt positives però no podem caure en l'autocomplaença i hem de continuar treballant en la mateixa línia", ha determinat el conseller.

"Sant Cugat és una ciutat atractiva", ha expressat el conseller, tant per la seva proximitat amb zones boscoses, com per les múltiples vies de comunicació que té a tocar. Per això, Buch ha explicat que els Mossos s'adapten a la realitat de cada territori i situació. Tot i que en proporció són inferiors que la resta de delictes, els furts i les estafes estan molt presents a la ciutat. En aquest sentit, Buch ha insistit que cal fomentar campanyes de conscienciació a la ciutadania

El CDR demana la dimissió de Buch

Una vintena de persones s'han aplegat a l'entrada de l'Ajuntament on han rebut el conseller amb crits de "Buch dimissió". En aquest sentit, el responsable d'Interior considera "que la gent sigui crítica és el més normal i que la societat catalana mostri el seu enuig i la seva disconformitat pel descontentament amb una sentència que dicta 100 anys de presó a persones que l'única voluntat que tenien era que els catalans poguessin votar, és normal".
 

Concentració del CDR de Sant Cugat davant de l'Ajuntament per rebutjar la presència del conseller d'Interior, Miquel Buch. Foto: Anna Mira



Més policies locals i més mossos

Buch ha explicat que actualment hi ha un total de 1.500 agents entre policia local i mossos per posar-se en marxa a partir del juny. Unes promocions que ajudaran a incrementar el nombre d'agents, sobretot de policia local que es van prejubilar a partir dels 59 anys. Per Buch, "la decisió que va prendre l'executiu espanyol de prejubilar els policies locals a partir de 59 anys no es va fer perquè fos de manera progressiva i cossos es van trobar d'un dia per a un altre es poguessin jubilar, això ha suposat que policials locals disminuïssin".

Davant la demanda d'incrementar el nombre d'agents de la policia catalana a Sant Cugat, el conseller ha explicat que "els mossos s'adaptaran a les necessitats que tingui cada territori amb la voluntat d'anar-ho adaptant en cada moment, hem de fer que siguin el màxim de permeables".