1 de 10
Sostenibilitat

Sorpresa al Consorci per la moció de Junts sobre la protecció de Collserola: «Que vinguin i els expliquem»

El gerent del PNC, Raimon Roda, assegura que el text no va ser "treballat ni consensuat" amb l'entitat

Raimon Roda, gerent del Consorci del Parc Natural de Collserola | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 20 d'abril de 2022 a les 18:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El moviment unitari de Junts per la protecció de l'entorn natural de Collserola va generar "sorpresa" al Consorci del Parc Natural de Collserola. I és que l'entitat no s'esperava aquesta bateria de reivindicacions que s'està presentant als plens ordinaris dels 9 ajuntaments que integren el Parc. Ahir a Sant Cugat, per exemple, es va acabar retirant la moció per consensuar un nou text amb el govern local.


Fa un parell de setmanes, diversos representants polítics de Junts es van reunir al camí de Can Borrell per escenificar un clam unitari per la preservació del pulmó verd de l'Àrea Metropolitana amb la presentació d'un "pla de xoc prioritari i urgent". A preguntes de la premsa, la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i portaveu de JxSTC, Carmela Fortuny, va assegurar que el text s'havia treballat amb experts del sector i amb el coneixement del propi Consorci. Aquesta última part però, no hauria arribat a ser així. 

En declaracions a NacióSantCugat, Raimon Roda, gerent del Consorci del Parc Natural de Collserola, ha assegurat que es van assabentar de la moció a través de la premsa. Sobre el seu contingut, ha lamentat que fos "genèrica o sobre coses que ja estem fent". "Que vinguin i els expliquem", ha proposat Roda per fer front al cert desconeixement que han observat afirmant que no té cap inconvenient a l'hora de relatar les tasques que duu a terme l'administració.


"No passa res, no és cap crítica i tenen tota la legitimitat per promoure aquesta mena de declaracions d'intencions", ha puntualitzat celebrant que la voluntat de fons sigui protegir l'entorn natural. En tot cas, el gerent sí que ha qüestionat que s'utilitzi Collserola amb objectius "partidistes". En aquest sentit, considera que s'haurien hagut de prioritzar altres mecanismes de comunicació amb el PNC abans d'optar per presentar mocions unilateralment amb un ventall de reclamacions que els acaba interpel·lant directament. 

Finalment, també ha esmentat que els acords de la moció de Junts "coincideixen majoritàriament" amb les conclusions extretes d'unes jornades sobre la prevenció d'incendis de l'associació Paisatge Viu que van tenir lloc a principis d'abril. 

 

Participació