Rebutjada la moció de JxSTC sobre les problemàtiques de l'oci nocturn: «Errònia i supèrflua»

El govern exposa que és una proposta "coixa" i que criminalitza el jovent i la festa

Activitat a dins d'un bar musical
Activitat a dins d'un bar musical | ACN
Sergi Baixas
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:06h

La moció de JxSTC presentada aquest mes d'abril i que buscava posar remei a l'afectació en la convivència ciutadana que genera l'oci nocturn a la ciutat no ha convençut a la resta de formacions polítiques del plenari i ha estat rebutjada. Des del govern, per "coixa" i des de Cs per "insuficient". 

Així doncs, des del tripartit, el regidor de Joventut, Marco Simarro, ha criticat el plantejament de fons de la moció que denota una "manca de treball previ" i de no haver-se informat del que ja s'està fent des del consistori. Tot plegat, segons el cupaire, deriva en un apartat d'atesos "pobres i erronis" que obvien la feina que s'ha estat fent els darrers anys des de l'administració i que criminalitza els joves i la festa com a generadores de problemes.

En aquesta línia, Simarro ha exposat que l'origen d'aquestes problemàtiques és la "segregació urbanística" impulsada pels governs convergents a l'hora d'ubicar les zones d'oci nocturn als límits i afores de la ciutat. Una decisió que comporta desplaçaments més llargs -que incita al fet que hi hagi més conductors beguts- i trasllats a peu insegurs de matinada, sobretot per a les noies. Com a solució, Simarro opta per treballar des d'una "perspectiva comunitària" que inclogui tant els propietaris d'oci nocturn com el veïnat afectat. 

Per altra banda, des de Cs han carregat contra una moció "supèrflua" que rebutja les idees proposades que ja havien presentat els propis regidors taronges en un ple farà tres anys. El portaveu liberal, Aldo Ciprián, ha criticat la idea d'impulsar un autobús de "borratxos" però ha anunciat la seva abstenció davant de qualsevol moció que ajudi a millorar la seguretat i l'incivisme a la ciutat.