Llum verda a la nova carretera entre Valldoreix i la Floresta: més segura per a vianants i bicicletes

Les obres, que costaran més de dos milions d'euros, també inclouen expropiacions de terreny

Connexió per carretera BV-1462 entre Valldoreix i la Floresta
Connexió per carretera BV-1462 entre Valldoreix i la Floresta | Sergi Baixas
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:35h


L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat definitivament el conveni per construir l'"Itinerari de vianants i bicicletes per a la carretera BV-1462" que comprendrà el tram que s'abasta entre la Floresta i Valldoreix a través de la rotonda de Can Cadena. El projecte millorarà la seguretat viària, l'accessibilitat i la mobilitat de la via, inclosa la intersecció amb el Camí Antic de Terrassa. 

"Aquesta obra permetrà connectar els barris de muntanya (la Floresta i les Planes) amb Valldoreix i el centre de Sant Cugat, garantint la seguretat dels usuaris i promovent una mobilitat sostenible", ha exposat la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch.

El cost de les obres, que sumen un total de 2,1 milions, serà assumit de manera compartida per la Diputació de Barcelona (900.000 euros), l'Ajuntament de Sant Cugat (725.000 euros) i l'EMD (490.000 euros). El projecte també inclou certes expropiacions de terrenys d'una finca registrada al terme de Sant Cugat degut a la "utilitat pública, la necessitat d'ocupació i la declaració urgent d'ocupació".

En aquest sentit, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha carregat l'"elevat" cost per un traçat lúdic que suposa, al seu parer, un "malbaratament de diners públics". Un projecte que, assegura el taronja", no hauria de ser una prioritat de l'administració ni "resol res".