Apareixen pintades a les parets centenàries del Monestir de Sant Cugat

Al voltant del recinte religiós hi han aparegut grafitis amb diversos missatges com "Fuck Mossos " o "Puto tonto"

Imatge de les pintades a la part del darrere del Monestir
Imatge de les pintades a la part del darrere del Monestir | Aj. de Sant Cugat
14 d'abril del 2022
Actualitzat el 05 de maig a les 17:36h

I Sant Tornem-hi. El Monestir de Sant Cugat ha tornat a ser víctima del vandalisme més incívic. Ahir al vespre, l'Ajuntament va informar de l'incident sobre la pedra històrica del recinte religiós amb missatges com "Fuck Mossos", "Puto tonto" o "He sigut jo, truca'm" -amb un número de mòbil gravat amb grafiti negre-. A hores d'ara, se'n desconeix l'autoria dels fets.

Igual que va passar fa dos anys, l'administració local haurà de contactar amb el Centre de Restauració per netejar les pintades, ja que, al tractar-se d'un edifici històric del segle IX, la brigada municipal no compta amb les eines adequades per la seva retirada en alguns dels punts de l'edifici. Cal recordar que l'església i el seu entorn també han estat declarats Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha respost a l'atac: "El vandalisme i el menyspreu cap a l'espai públic ja són de per sí deplorables, però en aquest cas a sobre l'hem de patir en elements patrimonials tan valuosos com el Monestir". La republicana ha informat que han presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra.