Libertad Santiago, creadora de la millor Mona de Pasqua de Catalunya: «Estic molt agraïda pel reconeixement»

La pastissera santcugatenca d'Efímera Chocolates explica que ha experimentat un "boom" de reserves després de ser reconeguda amb el guardó

La xef Libertad Santiago, amb la seva mona guardonada
La xef Libertad Santiago, amb la seva mona guardonada | Sergi Baixas
NacióSantCugat
13 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:34h

La Millor Mona de Pasqua de Xocolata del 2022 s'elabora a Sant Cugat. La xef pastissera Libertad Santiago, que té la botiga i l'obrador al carrer d'Àngel Guimerà, relata que ha experimentat un "boom" de reserves després d'haver guanyat el guardó del concurs organitzat per l'agència gastronòmica Sr y Sra Cake.

"En un primer moment no tenia pensat presentar-m'hi, però van aconseguir convèncer-me i, mira, vaig acabar guanyant", relata a NacióSantCugat amb somriure i feliç d'haver-hi participat. "Les mones porten moltíssima feina i aquest premi és un reconeixement a aquesta bonica tradició de Catalunya", ha apuntat agraïda la propietària d'Efímera Chocolates

La pastissera comenta que enguany va decidir fer la mona d'un clàssic literari i, per aquest motiu, va escollir els populars protagonistes de la caputxeta vermella acompanyada del llop ferotge. El model, amb una caputxeta que llueix una florida capa, va esbalair al jurat i, sobretot, als seus clients.
 

La mona de la caputxeta vermella guanyadora del concurs Foto: Sergi Baixas


Apunta que la mona guanyadora està tenint moltes reserves però , tot i així, no aconsegueix acabar de fer-li la competència al seu dolç T-Rex que també està causant furor entre els més petits. 

De totes maneres, tot són vendes i després del dur cop de la pandèmia, aquesta alenada d'aire s'agraeix com la pluja en temps de sequera. Ara, Santiago treballa a correcuita per tenir totes les mones preparades pel pròxim dilluns tot i que, interiorment, ja comença a rumiar quin serà el pròxim clàssic literari que banyarà de xocolata.  

El preu de la premiada mona santcugatenca fluctua entre els 55 i els 120 euros -segons mida i detalls-.