Sant Cugat instal·larà sensors per mesurar la qualitat de l'aire

L'objectiu és mapejar la contaminació al municipi i evaluar, amb dades objectives, l'eficiència de les polítiques de l'Ajuntament

Un sensor de qualitat de l'aire a Sant Cugat
Un sensor de qualitat de l'aire a Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
12 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:26h

El tripartit va conjurar-se amb la voluntat de fer front a diverses emergències de Sant Cugat, entre les quals, la climàtica. Davant d'aquest eix, el govern va mostrar el seu compromís a l'hora de tirar endavant diverses polítiques a favor del medi ambient que s'han pogut anar observant al llarg del mandat com ara la implementació de l'Anella Verda o la instauració de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) local.

Ara, amb la voluntat de "mapejar la contaminació" al municipi i avaluar l'evolució i eficàcia de les noves estratègies impulsades des de l'Ajuntament, s'han instal·lat set sensors per mesurar la qualitat de l'aire i reforçar aquests projectes amb dades objectives per "avançar cap a una ciutat més saludable". 

Els sensors en qüestió s'han col·locat al Camí del Crist Treballador -accés a l'escola Avenç-; al carrer Dolors Bigas -accés a l'escola l'Olivera-; a la rambla Ribatallada; a l'avinguda de Rius i Taulet; al carrer Guadalajara; i al Parc Central. El setè s'instal·larà aviat al parc de Sant Francesc, a tocar de l'estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat amb l’objectiu d’obtenir més dades i comparar-les amb les d’aquesta estació.  

Aviat, també es podrà observar l'impacte real de la ZBE, que va iniciar el seu règim sancionador des del novembre passat. A hores d'ara, aquestes són les dades que el govern local ha fet públiques: 
 

Dades de contaminació a Sant Cugat d'abril a desembre de 2021 Foto: Aj. de Sant Cugat