JxSTC planteja posar remei a les molèsties derivades de l'oci nocturn

El principal partit de l'oposició proposa, entre d'altres, instaurar una app de seguretat veïnal per alertar d'emergències, incidències, situacions de perill...

Pista de ball d'un bar musical
Pista de ball d'un bar musical | ACN
Sergi Baixas
11 d'abril del 2022

JxSTC proposarà una moció al pròxim ple ordinari d'abril per tal de posar remei a l'afectació en la convivència ciutadana que genera l'oci nocturn a la ciutat "cada cap de setmana i vigílies de festiu". En aquesta línia, asseguren que "no s'ha tractat" la problemàtica que es genera en aquelles àrees urbanes residencials que canalitzen la major part del flux del jovent que marxen d'aquests espais a altes hores de la matinada.

El principal partit de l'oposició demana instaurar "mesures pal·liatives" per donar resposta a la generació de soroll, actituds incíviques, problemes de seguretat i altres que deriven en queixes veïnals; sobretot al barri de Torreblanca, l'avinguda de Cerdanyola i l'eix cèntric de Monestir-Lluís Millet.

Davant d'aquesta situació que preveuen que s'agreugi passada la pandèmia, JxSTC reclama recollir informació dels fluxos d'aquestes persones per redactar un "pla de mesures" de la mà del Consell de Joves i acordat per les mateixes companyies d'oci nocturn, les associacions empresarials i el veïnat afectat.

Com a possibles actuacions es proposa l'establiment d'un servei de transport col·lectiu (públic, privat o mixt) per connectar Can Solà amb l'estació de FGC de Sant Joan. Una mesura que, asseguren, milloraria la connectivitat i seguretat de la zona i evitaria els polèmics desplaçaments per l'interior de la ciutat.

Alhora, també es planteja instaurar una aplicació del tipus M7 CITIZEN SECURITY (que ja s'aplica a ciutats com Vic, Olot o Sant Just Desvern) que permeti fer xarxa veïnal i alertar de possibles situacions de perill, emergències, incidències, etc...