Sant Cugat es prepara per acollir el primer Sant Jordi postpandèmic

L'Ajuntament ha presentat una programació "variada i extensa" amb la participació de la cultura popular de la ciutat

Sant Jordi escalfa motors amb més d'una trentena d'activitats presencials
Sant Jordi escalfa motors amb més d'una trentena d'activitats presencials | Aj. de Sant Cugat
S.B.
11 d'abril del 2022
Actualitzat a les 17:15h

Després de dos anys consecutius de Sant Jordi eclipsat per la Covid-19, Sant Cugat es prepara per celebrar una Diada "normalitzada" aquest 2022. Així doncs, la ciutat vallesana viurà, del 19 al 30 d'abril, la festa del llibre i de la rosa amb més de 30 activitats presencials i una vuitantena de paradetes. 

L'Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats locals, ha programat pels pròxims dies un ampli ventall de propostes amb espectacles familiars, concerts, tallers, l'hora del conte, presentacions de llibres i moltes més pels diferents barris i districtes del municipi. Cal fer un esment especial a la primera "gran festa de l'amor" de Tindercat que ha escollit Sant Cugat per a celebrar la seva primera edició.

Des de l'equip de govern, la tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha exposat: "Desitjo que aquest Sant Jordi sigui una jornada festiva i participativa, per fi sense restriccions sanitàries". En aquesta línia, la republicana assegura que la ciutadania podrà tornar a gaudir de forma presencial, no només de llibres i flors, sinó també de les manifestacions de cultura que amenitzaran la Diada.

Cal recordar que enguany se celebra el centenari del naixement i el cinquantenari de la mort del poeta santcugatenc Gabriel Ferrater. Per aquest motiu, el divulgador tindrà un paper destacat dins de la programació que inclou un concert d’homenatge a la Sala Clavé de La Unió amb “Gabriel Ferrater Sextet” i el tradicional concert de Sant Jordi de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat al Teatre Auditori, dedicat al poeta.

Per altra banda, la plaça d'Octavià i la plaça de l'Om seran l'escenari de luxe per a la cultura popular i tradicional santcugatenca amb la presentació del llibre "Conte del Griu i l'Amisfena" i l'exhibició del remolc dels Geganters, una jam session de l'Escola de Música Tradicional, la ballada de sardanes, la cantata de la Societat Coral La Lira o les actuacions musicals de l'Orquestra Fusió.

Per la seva banda, el públic més infantil podrà anar a la plaça d'en Coll on Òmnium Cultural, en col·laboració amb diferents llibreries de la ciutat, proposa una matinal d'activitats al voltant de la festivitat. 

Pots consultar el programa complet de la Diada 2022 a través d'aquest enllaç.