1 de 10
Economia

Vila, davant del mínim històric d'atur: «Ara cal centrar esforços en generar ocupació digna i de qualitat»

La tinència d'alcaldia d'Ocupació de Sant Cugat celebra que les dades insinuïn una "clara recuperació econòmica" de la ciutat

La tinència d'alcaldia de Promció Econòmica i Comerç, Elena Vila | Ajuntament de Sant Cugat
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 6 d'abril de 2022 a les 18:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest mes de març, Sant Cugat ha registrat el mínim històric en nombre absolut d'aturats des de l'any 2010 -quan el Servei d'Ocupació va començar a recollir les dades-. Actualment, al municipi hi ha 2.339 persones desocupades, cosa que significa que tan sols el 5,2% de la població activa no té feina enfront de la mitjana catalana que la duplica (10,1%).

 
 
ATUR VALLÈS OCC

Infogram


Aquestes xifres, que arriben després de l'impacte de la Covid-19, s'han celebrat amb alegria des de l'equip de govern. En declaracions a NacióSantCugat, la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha exposat que són dades "summament positives" com a símptoma d'una "clara recuperació econòmica post-pandèmica" de la ciutat.


Des del pic pandèmic a l'agost del 2020 amb un total de 3.584 persones a l'atur, les llistes d'ocupació s'han anat buidant en els darrers mesos fins als actuals 2.339 (-1.245). Vila atribueix aquest descens a múltiples factors, des de la feina feta des de la seva àrea fins a la projecció de Sant Cugat com a ciutat "referent i captivadora" que atrau inversions i genera més de 60.000 llocs de treball.  

No obstant això, la tinenta socialista ha volgut confessar que, últimament, des del SOC han començat a detectar l'aparició d'ofertes laborals precàries. "Després d'haver centrat esforços a generar ocupació, ara ens centrarem a generar ocupació digna i de qualitat sensibilitzant al teixit empresarial local perquè millorin les condicions laborals dels seus treballadors", ha remarcat Vila en el moment que el municipi ha arribat a un atur "gairebé tècnic".


Una tasca que es complementarà amb el manteniment dels diversos projectes formatius que es continuaran impulsant des de l'administració local.

 

 

Participació