Salut incentivarà econòmicament els nous residents de medicina familiar i d'infermeria de salut mental

La Generalitat repartirà entre 5 i 7 mil euros anuals per resident, en funció d'on estigui ubicada la unitat docent

 L'objectiu és promocionar aquestes dues especialitats al territori
L'objectiu és promocionar aquestes dues especialitats al territori | URV
NacióSantCugat
05 d'abril del 2022
Actualitzat a les 17:21h

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya informa que ha posat en marxa un programa d'incentius per als nous residents R1 de l'especialitat de medicina familiar i comunitària (MFiC) i d'infermeria de salut mental (ISM) que s'incorporin a la regió sanitària metropolitana nord -a la qual inclou Sant Cugat-.

En aquest territori, enguany s'ofereixen 79 places de residents MFiC i 12 d'ISM, a les set unitats docents de la regió: Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Mútua Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa, Corporació Sanitària Parc Taulí, Consorci Sanitari del Maresme - Hospital de Mataró, Metropolitana Nord ICS i Badalona Serveis Assistencials SA. 

Així doncs, el programa preveu uns incentius econòmics d'entre 5 i 7 mil euros anuals per resident, en funció d'on estigui ubicada la unitat docent. 

La finalitat de la mesura, ja prevista en el pressupost 2022, és promocionar aquestes dues especialitats alhora que s'afavoreix l'equitat territorial, l'atracció i la retenció del talent del país.