1 de 10
inversions

Sant Cugat rebrà prop de 900.000 euros de la Diputació per inversions

Entre el 2022 i el 2023 es destinaran més de 127 milions d’euros a la reactivació social i econòmica del territori així com a la lluita contra el canvi climàtic

Un dels objectius és la creació d'ocupació després de la pandèmia. | Adrià Costa
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 5 d'abril de 2022 a les 16:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 5 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha aprovat en sessió plenària un paquet milionari d'ajudes als municipis de la demarcació per ajudar a la reactivació social i econòmica així com a la lluita contra el canvi climàtic. En total, 127 milions d'euros repartits pel territori durant els anys 2022 i 2023 en funció de la població i dades sociodemogràfiques de cada municipi i entitat municipal descentralitzada. 

En concret, els ajuntaments rebran diners per invertir en el programa de Resiliència local 2.0 (49,85 milions d'euros), que dona continuïtat a la primera edició i té per objectiu impulsar l’activitat i la creació d’ocupació per a combatre a curt termini l’impacte de la pandèmia, així com donar suport a un procés de transformació per un territori més ecològic, digital, inclusiu i cohesionat. La presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha assegurat que són imports que "fan enfortir als ajuntaments enmig d’aquesta pandèmia i, també, en un moment de guerra a Europa". 


Un segon àmbit d'actuació serà el de la lluita contra el canvi climàtic, amb el programa Renovables 2030 (50 milions d'euros). L’objectiu és el de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle dels equipaments i infraestructures locals, així com augmentar la producció d’energia renovable i millorar l’eficiència energètica i la reducció de consum de l’enllumenat públic. Es pretén reduir les factures en 10 milions d'euros i estalviar 26.000 tones l’any de Co2. 

El tercer gran projecte aprovat per la Diputació de Barcelona és per a la millora de camins municipals (11 milions d’euros). Es tracta de facilitar la connectivitat entre diferents nuclis de població, millorar l’accessibilitat al medi natural i rural i garantir una circulació segura. Aquest programa va destinat als ajuntaments de menys de 20.000 habitants. 


En la mateixa línia s'ha aprovat un pressupost pel revestiment de cunetes i millora de marges a diverses vies provincials (8 milions d'euros) que corresponen a Vilafranca,  Manresa o Martorell. 

El cinquè gran paquet d'inversions fa referència a les actuacions treballin per a millorar el benestar emocional dels infants i adolescents (5,9 milions d'euros). El programa va destinat als consistoris de més de 20.000 habitants, als consells comarcals i a les mancomunitats que són àrea bàsica de serveis socials. 


Finalment, el sisè àmbit d'actuació és el referent a programa Escolta Jove (2,7 milions d'euros), destinats als ajuntaments de més de 20.000 habitants per atendre les necessitats d’informació, orientació i acompanyament vivencial dels joves. En aquest cas la distribució econòmica s'ha fet a partir del cost que  suposaria la incorporació de fins a dos nous professionals als municipis de més de 50.000 habitants i d’un professional en el cas dels ens locals de més de 20.000 habitants.

Quina és la inversió a Sant Cugat?


A Sant Cugat la xifra que es rebrà sumant tots els programes d'inversió que es faran a la ciutat s'eleva fins als 884.000 euros. Una quantitat que distribuïda pels diferents àmbits suposa 670.000 euros pel programa de resiliència; 150.000 euros destinats al benestar emocional per a la infància i l'adolescència; i 64.000 euros més pel programa d'Escolta Jove. 

Pel que fa a les principals ciutats del Vallès Occidental, a Terrassa Sabadell la suma s'eleva a 1,53 milions d'euros per a cadascuna, mentre que a Rubí serà de 930.000 euros.

 

Participació