El Viaró guanya el concurs «Generación Euro» impulsat pel Banc d'Espanya

Cinc alumnes de l'escola santcugatenca han aconseguit la màxima qualificació del torneig sobre política monetària

Els alumnes guanyadors del concurs amb el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos
Els alumnes guanyadors del concurs amb el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos | TW
S.B.
05 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:23h

Cinc alumnes de Batxillerat del Viaró Global School han guanyat l'11a edició del concurs "Generación Euro" organitzat pel Banc d'Espanya. L'equip d'estudiants del centre educatiu ubicat a Sant Cugat han aconseguit la màxima qualificació en el certamen sobre política monetària.

Els participants havien de superar un examen en línia, una anàlisi extensa sobre la situació econòmica i monetària actual i, finalment, una presentació a la seu del Banc d'Espanya (Madrid) davant d'un tribunal format per economistes de la pròpia institució bancària. Tot un procés dividit en fases eliminatòries on van participar més de 2.900 alumnes d'arreu de l'Estat.

El jurat va valorar positivament la proposta analítica de l'alumnat del Viaró sobre la decisió del tipus d'interès que consideraven que havia d'entomar el Banc Central Europeu en la seva passada reunió del 10 de març. Una projecció que havia de tenir en compte la màxima incertesa derivada del conflicte geopolític en territori ucraïnès arran de la invasió russa, la recuperació econòmica després de l'impacte de la Covid-19 o l'evolució dels mercats financers enfront l'elevada i imprevista tendència inflacionària. 

El propi governador de l'entitat, Pablo Hernández de Cos, va rebre als alumnes santcugatencs per felicitar-los per la seva tasca. Tanmateix, el pròxim 3 de maig, també podran assistir de manera virtual a una cerimònia presidida per la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, amb la resta d'equips guanyadors dels països participants del concurs.