Cs carrega contra el pressupost del govern i presenta esmenes

Els taronges consideren que els comptes són "poc ambiciosos" i demostren una "profunda falta d'empatia" envers a la població

Sergio Blázquez i Aldo Ciprian, a la roda de premsa d'aquest matí
Sergio Blázquez i Aldo Ciprian, a la roda de premsa d'aquest matí | Sergi Baixas
04 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:09h

Cs ha presentat un ventall d'esmenes i al·legacions als pressupostos de Sant Cugat per a l'any 2022. En una roda de premsa, aquest matí els taronges han fet palès el seu malestar amb els comptes del govern que "tornen a arribar tard" i que, auguren, tornaran a aprovar-se a cop de majoria absoluta i sense buscar el consens amb l'oposició.

En aquest sentit, i malgrat reconèixer que no comparteixen les prioritats del tripartit, han volgut carregar contra la "manca d'ambició" d'uns comptes que, asseguren, també reiteren la voluntat d'evitar dedicar partides concretes per executar mocions ja aprovades en anteriors sessions plenàries. 

Així doncs, davant d'aquesta "inacció i falta de serietat" del pressupost, els dos regidors taronges Aldo Ciprian i Sergio Blázquez, han enumerat una sèrie d'esmenes i al·legacions "necessàries" en quatre grans eixos per millorar la qualitat de vida dels santcugatencs.

En primer lloc, pel que fa a inversions apunten a la dotació econòmica per tirar endavant equipaments primordials com la reivindicada segona residència pública de gent gran, el Complex Aquàtic de Mira-sol, la cobertura de la piscina del Parc Central, una millora integral de les voreres del municipi o l'ampliació d'usos de Can Quitèria

Per altra banda, també aposten per reforçar aspectes relacionats amb la Seguretat Ciutadana com ara un nou espai per la Policia Nacional, l'obertura de la subcomissaria de Valldoreix, la contractació de més agents per a la Policia Local i la instal·lació de més càmeres de seguretat, entre d'altres.. 

Pel que fa a millores socials, reivindiquen dedicar més partides enfocades a protegir la salut mental i per millorar el benestar de persones celíaques. Finalment, en relació a l'eix de mobilitat i millora del medi ambient, els liberals demanen instal·lar més punts de recàrrega de vehicles elèctrics, potenciar-ne la seva compra amb ajudes fiscals i reforçar la xarxa de busos a demanda
 
Per altra banda, Ciprian ha reclamat disminuir les partides relacionades amb el protocol i destinades a assessors i càrrecs de confiança de l'equip de govern i, directament, suprimir les partides per l'absorció del Tribut Metropolità, del Ragull Centre o del projecte de la Biblioteca Central.

"Falta d'empatia"

Des de Cs també s'ha carregat contra la "profunda falta d'empatia" del tripartit davant d'un pressupost que "continua posant pals a les rodes a la recuperació econòmica" de la població cobrant-se impostos com el Tribut Metropolità.

En aquesta mateixa línia, els taronges han denunciat que el consistori continuï atorgant subvencions econòmiques a entitats com l'ANC, Òmnium i la Plataforma per la Llengua "que no han fet res al llarg de la pandèmia" en detriment d'altres entitats que sí que han repercutit en el benestar de la ciutadania.