El futur de la seu de la Penya Madridista penja d'un fil: «Ho tenim tot perdut»

Sense recursos econòmics per culpa de la pandèmia, la marxa del llogater que portava el bar ha comportat el tancament immediat del local

30 de març del 2022
Actualitzat el 31 de març a les 11:39h
La seu de la Penya Madridista de Sant Cugat amb la persiana abaixada, ubicada a la plaça d'en Coll
La seu de la Penya Madridista de Sant Cugat amb la persiana abaixada, ubicada a la plaça d'en Coll | Sergi Baixas

"Ho tenim tot perdut". El president de la Penya Madridista de Sant Cugat, Javier Beteta, relata la crítica situació en què es troba l'entitat que acaba de viure la pèrdua de la seva seu social. Aquest mes de febrer, la persona que portava el bar va abandonar la feina; i ara, sense cap mena d'ingressos, el propietari de l'establiment ha decidit abaixar la persiana indefinidament fins que trobi uns nous arrendataris, decapitant, de retruc, el punt de trobada de la penya.

La seu, ubicada a la plaça d'en Coll, va inaugurar-se farà més de 15 anys. Després d'una "profunda inversió" aportada pels propis socis madridistes per adequar l'espai -inclosa una complexa insonorització-, veuen, desesperançats, com aviat es podrien quedar sense casa. "La pandèmia ens ha deixat sense fons econòmics i, a dia d'avui, som incapaços de pagar el lloguer per mantenir el local obert". 

Per això, des de la penya estan fent mans i mànigues per localitzar un substitut que vulgui fer-se càrrec d'aquell bar on cada partit s'hi reunien una quarantena de persones. De totes maneres però, la propietat ja ha posat el local en mans d'agències immobiliàries per trobar nous llogaters al més aviat possible. "Nosaltres li reclamem paciència per veure si podem trobar algú que vulgui adoptar l'activitat de bar i poder així mantenir viva la penya; però és clar, si ve algú hi opta per obrir una cafeteria o una fruiteria, ens quedarem al carrer", reconeix un Beteta abatut. 
 

La penya madridista aconseguia reunir una quarantena de persones per partit Foto: Cedida


En aquesta línia, també ha volgut denunciar que l'Ajuntament no els hagi atorgat cap ajuda pública dels fons destinats a mitigar l'impacte de la pandèmia per "aspectes tècnics". "Vam presentar tota la documentació necessària i ens van rebutjar la demanda a la subvenció perquè deien que en els registres apareixiem com a entitat cultural i no esportiva", relata. "Tinc claríssim que eren excuses i no volien donar-nos diners per ser qui som. El nom peca massa", intueix Beteta. "Estem sols", sentencia. 

"Portem més de 22 anys resistint com a entitat i ho continuarem fent", ha alertat a aquest mitjà. "Ens podrem quedar un temps sense seu, però seguirem ben actius", promet el madridista davant el futur incert que se'ls aproxima.