Cs reclama la «suspensió temporal» de la ZBE de Sant Cugat

Els taronges advoquen per suspendre l'ordenança fins que la justícia es pronunciï sobre la seva implantació a Barcelona

Senyalització de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat.
Senyalització de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat. | Aj. de Sant Cugat
Sergi Baixas
29 de març del 2022


Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés fa una setmana la Zona de Baixes Emissions de Barcelona, Cs presentarà una moció al pròxim ple d'abril per sol·licitar la "suspensió temporal" de la mateixa ordenança a Sant Cugat fins que els tribunals sobre la seva "correcta" implantació a la capital catalana.

Els taronges consideren que cal esperar a la seva resolució perquè la ZBE municipal parteix d'un "model estandarditzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona que és un calc de l'ordenança anul·lada pel TSJC". 

En la mateixa línia, els liberals demanen a l'Ajuntament que ajorni els expedients sancionadors des que s'aprovi la moció fins que la sentència del TSJC esdevingui ferma. Per contra, plantegen que s'impulsi l'estudi de mesures "alternatives" que tinguin com a objectiu reduir els nivells de contaminació de la ciutat com, per exemple, la millora de la xarxa de transport públic. 

Fa uns dies, el regidor santcugatenc de Mobilitat, José Gallardo, va informar que el govern rebutjava fer cap modificació a la ZBE local, ja que, segons afirma, l'ordenança es va tirar endavant amb el vistiplau dels serveis jurídics del consistori.