Dia Escolar de la No Violència i la Pau

250 alumnes de cinc escoles de Sant Cugat reflexionaran sobre la no violència i l'objecció de consciència

Els treballs, sota el lema "Estar bé", s’exposaran a la plaça Magí Bartralot i a la Biblioteca Gabriel Ferrater

per NacióSantCugat , 29 de gener de 2020 a les 11:45 |
Un alumne en una aula | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) 250 alumnes de quart de primària de cinc escoles de Sant Cugat -Joan Maragall, l’Olivera, la Floresta, Turó de Can Mates i Ciutat d’Alba- reflexionaran, a través de l'art, al voltant de la "Seguretat Humana".

El DENIP se celebrarà el proper 30 de gener, coincidint amb la commemoració de l’aniversari de l’assassinat del Mahatma Gandhi (1948). Durant aquesta jornada o dates pròximes a aquesta, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la no violència i la pau.


Sota el lema "Estar bé", l'alumnat qüestionarà, a través de l'exemple del Moviment d'Objecció de Consciència, la cultura de defensa, que utilitza la por per justificar l'ús de la força i que entén l'exèrcit com un recurs per aconseguir la pau.

Mitjançant el joc i les arts plàstiques els nens i nenes debatran sobre quines coses els fan sentir segurs a casa, a l’escola o al barri. Un procés educatiu de tres sessions "vivencial i creatiu" que donarà com a resultat una instal·lació artística que recollirà els treballs dels alumnes participants i que s'exposaran de forma pública a la plaça Magí Bartralot, el diumenge 2 de febrer d'11 a 14 h i a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater del 3 al 29 de febrer.


El DENIP a Sant Cugat

Des de fa 7 anys, la Universitat Internacional de la Pau i l’artista santcugatenca Eva Navarro, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, realitzen una activitat per a la celebració del DENIP a les escoles de Sant Cugat, en la qual es treballen diferents conceptes vinculats amb la pau i la no violència a través de la participació en un procés de creació artística conjunta. Més de 1.400 alumnes de 7 escoles santcugatenques han participat al projecte des dels seus inicis.

 

Participació