Aragonès elogia la figura d'Ingla com a alcaldessa «referent, valenta i transformadora»

En un acte polític a Sant Cugat, sota les escridassades i els xiulets de la comunitat educativa, ERC ha tancat files amb la reedició de la republicana per afrontar els comicis del 2023

Imatge del primer acte polític d'ERC després de la revalidació d'Ingla com a cap de llista pel 2023
Imatge del primer acte polític d'ERC després de la revalidació d'Ingla com a cap de llista pel 2023 | Sergi Baixas
28 de març del 2022
Actualitzat el 29 de març a les 19:13h

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha mostrat el seu suport incondicional a la revalidació de la candidatura de Mireia Ingla de cara als comicis electorals del 2023. En el primer acte polític de la secció local després del nomenament oficial que la reeditava com a cap de llista, el president de la Generalitat Pere Aragonès, l'exconseller Raül Romeva i la regidora barcelonina Elisenda Alamany han elogiat el lideratge de l'alcaldessa durant aquesta darrera legislatura. 

"Referent, valenta i transformadora", amb aquests tres adjectius Aragonès ha reivindicat la figura d'Ingla entre els alcaldes del país per haver aconseguit "canviar la inèrcia històrica" de la ciutat i començar a promoure polítiques socials "al servei de la gent" amb projecció de futur. En la mateixa línia, ha lloat la importància d'asseure's amb els rivals polítics per generar "grans consensos que ens permetin avançar", en relació amb la coalició local amb el PSC i la CUP. 

Per la seva banda, l'exconseller santcugatenc Raül Romeva ha volgut reivindicar el projecte de ciutat republicà fonamentat en la "transgeneracionalitat" i que permet "protegir a la col·lectivitat dels egoismes individuals". Una gestió que s'ha de fer, segons Alamany, "buscant l'equilibri entre la qualitat de vida del veïnat i la pròpia actualització" dels municipis evitant l'"expulsió" dels ciutadans.

En el seu discurs, que marca el tret de sortida de la campanya electoral, Ingla s'ha reivindicat com "l'alcaldessa que lidera un govern fort, cohesionat i compromès que posa els interessos de la ciutat per davant dels interessos partidistes. Un executiu "modern" centrat en garantir el benestar de la població amb un Sant Cugat que "mira cap al futur i amb les polítiques socials al centre".

La visió de futur

Ingla ha enumerat una sèrie d'objectius de cara al pròxim mandat: prioritzar la salut de les persones impulsant nous espais verds i de parcs naturals -Torre Negra i l'antic camp de golf de Can Sant Joan-; fomentar Sant Cugat com a hub internacional referent en esports i cultura; desenvolupar l'eix B-30/C-16 per atraure més empreses que generin nous llocs de treball, de qualitat, altament qualificats i ben remunerats; i tirar endavant una adequada gestió dels fons econòmics Next Generation per potenciar una economia "més verda i digital" amb una mirada de barris.

Tanmateix, més enllà d'incidir en la necessitat delsdos intercanviadors per connectar les estacions de FGC i Renfe, també s'ha fet una sorprenent referència al soterrament de les vies de tren entre l'estació de Valldoreix i les estacions de Mira-sol i Volpelleres. Un cobriment que, segons ha explicat l'alcaldessa, permetrà disposar d'un eix cívic i verd que facilitarà els desplaçaments a peu i en bicicleta, en el marc dels canvis per una mobilitat més sostenible. Finalment, Ingla també ha reivindicat el projecte perquè el 10% del parc d'habitatges del municipi sigui de lloguer assequible de cara al 2030.

La comunitat educativa, en peu de guerra
L'acte, ubicat a la plaça de Barcelona, ha estat boicotejat per una trentena de manifestants de la comunitat educativa local que han cridat diverses consignes a favor d'un sistema educatiu de "qualitat" i exigit la dimissió del conseller Gonzàlez-Cambray en el marc de les protestes per la vaga.