Territori veu amb bons ulls impulsar els intercanviadors de FGC i una xarxa de bus ràpid al Vallès

L'associació comarcal FemVallès va arrencar el compromís de la Generalitat per avançar en la connexió entre FGC i Renfe

Línia dels FGC que passa per Manresa i que es preveu cobrir
Línia dels FGC que passa per Manresa i que es preveu cobrir | Estefania Escolà
S.B.
25 de març del 2022

L'Associació FemVallès assegura que el Departament de Territori veu amb bons ulls impulsar els intercanviadors ferroviaris a les estacions d'Hospital General i Volpelleres (Sant Cugat) per la connexió amb l'R-8 i, per altra banda, el desplegament de la xarxa d'autobusos ràpids "BRCAT" al Vallès.

A través d'una reunió amb el vicepresident de Territori, Jordi Puigneró, s'hauria aconseguit arrencar el compromís de la Generalitat perquè iniciï les gestions pertinents amb Adif per arribar a un acord i encarar la construcció dels dos nodes que permetrien enllaçar les vies de FGC i de Renfe.

Amb aquest projecte de transbord, des de FemVallès asseguren que es millorarà la "connectivitat" a la comarca donant una alternativa de transport públic eficient a tots aquells vallesans que vulguin desplaçar-se fins a Barcelona sense utilitzar el vehicle privat. La idea és que en un futur també es poguessin desenvolupar els nodes de Riu Sec i la Riera de Caldes per connectar l'R-8 amb l'R-4 (Manresa-Barcelona) i l'R-3 (Puigcerdà-Barcelona).

Per la seva banda, la proposta del BRCAT també hauria generat interès entre els tècnics de la Generalitat. Un projecte basat en l'establiment de diverses línies d'autobús per cobrir la "gran demanda" de mobilitat interna del Vallès -tant en l'Occidental com en l'Oriental-. Aquesta xarxa interurbana també s'ha concebut perquè es connecti amb les principals estacions de tren del territori per alimentar alhora la xarxa ferroviària i facilitar els transbords.